Tidernas match i Alla mot alla – avgörs med tajt utslagsfråga

Tidernas match i Alla mot alla – avgörs med tajt utslagsfråga

  • Discovery+
Filmtopp
Uppdaterad 16 maj 2023 kl. 05:05 | Publicerad 15 maj 2023 kl. 20:05

Spänningen total i säsongens första semifinal

Olof Lundh och Ebba Kleberg von Sydow ställs mot Erik Haag och Lotta Lundgren när säsongens första semifinal i "Alla mot alla" avgörs på ett rafflande vis.

SPOILER-VARNING! Artikeln innehåller händelser ur dagens (15 maj) avsnitt av "Alla mot alla". Läs EJ vidare om du ännu inte sett det. 

Nu börjar vi närma oss slutet på den nya säsongen av Alla mot alla med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. Efter ett långt sållande kvarstår endast fyra lag. Nu kan vi se den första semifinalen där förra säsongens vinnare Olof Lundh och Ebba Kleberg von Sydow går upp i buren de de flerfaldiga mästarna Erik Haag och Lotta Lundgren. Det blir kort och gott en ruskigt jämn tillställning som mycket väl kan kallas för tidernas match i Alla mot alla. Om inte det, så åtminstone en av dem.

Tidernas match i Alla mot alla – avgörs med tajt utslagsfråga
Foto: discovery+.

Tidernas match i Alla mot alla som får avgöras med tajt utslagsfråga

Kvällen inleds levande men med övertag till Erik Haag och Lotta Lundgren. På det spåret fortsätter tävlingen genom flera moment, bland annat idiotfrågan om hur man stavar till Thatchers förnamn.  

Det är först när en deltagare ur varje lag ska känna in Under Pressure-stolen som vi får se en vändning i poängställningen. Olof Lundh som lyckas kamma hem sex poäng före Erik Haags fem poäng ger sitt lag ledningen med 20-19. Efter ytterligare ett ämne betats av står det 24-24 inför kvällens utslagsfråga som lyder: hur gammal var John F. Kennedy när han dog?

Och vinnarna är...

Det blir mycket dividerande bland de fyra deltagarna när de ska spekulera fram till hur gammal USA:s tidigare president var när han dog. Olof Lundh som kommer fram till 45 år ändrar sig när Ebba Kleberg von Sydow undrar om han ändå inte var yngre. Trots invändningar står Lundh då fast vid att gissa på 44 år. Vidare gissar Erik Haag och Lotta Lundgren på den siffra Lundh ursprungligen kommit fram till. Mycket riktigt visar det sig att John F. Kennedy dog 45 år gammal.

Därmed blir vinnaren av den första semifinalen Erik och Lotta. För Olofs och Ebbas del blir det att klappa sig själva på axeln och avsluta sin resa i programmet för den här gången. 

I den andra semifinalen möter journalistduon Jennifer Kücükaslan och Erik Blix komikerna Emma Knyckare och Ola Söderholm. Vinnaren där kommer alltså att stångas med Erik Haag och Lotta Lundgren i finalen som tar vid i studion den 18 maj. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL