KLART: då kommer The Island säsong 2

The Island Sverige: Lasse Kronér berättar om den dyra utekvällen med Toto

  • Discovery+
Sofie Landgren
16 mars 2023 kl. 08:03

Krävde ett Eurocard för att kunna bjuda ut världsstjärnor

I veckans avsnitt av "The Island Sverige" på discovery + kommer det fram att Lasse Kronér är en kreativ nörd som skapat både brädspel och tv-spel. Han öppnar även upp sig om hur han tog Bingolotto till nya nivåer.

OBS! Artikeln beskriver händelser från dagens avsnitt av "The Island Sverige".

Lasse Kroner och hans TV-spel i The Island Sverige 2023
Lasse Kronér. Foto: Lasse Kronér, discovery +.

Lasse Kronérs oväntade passion för spel

I veckans avsnitt av The Island Sverigediscovery+ berättar Lasse Kronér för de andra deltagarna om sina kreativa sidor och hur de, utöver musiken, brukar utspela sig. De andra deltagarna har lagt märke till att Lasse är ofantligt kreativ och lösningsorienterad när det kommer till det mesta och det mynnar ut i en konversation som visar att Lasse är en fena på att skapa spel.

– Jag har gjort sällskapsspel, jättemycket sällskapsspel, och väldigt mycket tv-spel. Alltså spel är jag galen i. Det kan jag sitta vid köksbordet och konstruera av ingenting. Jag är en kreativ nörd, berättar Lasse.

Rog Stewart och Lasse Kronér i Bingolotto
Rod Stewart och Lasse Kronér. Foto: TV4, discovery +.

Ville skämma bort världsstjärnor

Lasses musikkarriär började som gatumusikant redan 1980 och då fick han syn på bandet Triple & Touch. När han hörde bandet spela för första gången blev han så imponerad, och oblyg som han var gick han fram och frågade killarna om han kunde få vara med, och de sa ja. Efter 15 framgångsrika år med bandet kom förfrågan om han ville ta över rollen som programledare för Bingolotto, han tackade ja med visionen om att göra Bingolotto till någonting större än vad det på den tiden var.

Lasse lyckades bjuda in världsberömda artister som Tom Jones, Paul McCartney, Rod Stewart och Dolly Parton till Bingolotto. För att få hjälp med att sprida ryktet om ett gästvänligt program, och då lättare kunna bjuda in gäster, krävde Lasse att få ett Eurocard från produktionen som skulle täcka kostnader för att kunna bjuda ut artisterna och skämma bort dem lite extra.

– Jag hade det där kortet en gång. Det var en sittning med Toto. Måndagen efter klippte Jack det kortet, säger Lasse samtidigt som han ler.

Vad Lasse och världsartisterna Toto gjorde tillsammans den där kvällen, och vad notan faktiskt hamnade på lämnar han osagt, men, man hade velat vare en fluga på väggen den där kvällen.

Missa inte veckans avsnitt av "The Island Sverige" på discovery+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL