Smartare än en femteklassare 2024 – så var första avsnittet med Klas & Alfred

Smartare än en femteklassare 2024 – så var första avsnittet med Klas & Alfred

  • Discovery+
Sofie Landgren
08 februari 2024 kl. 16:02
ANNONS
ANNONS

Ann Wilson och Kenneth Andersson tävlar

Det har blivit dags för premiären av "Smartare än en femteklassare" 2024 på discovery+ och Kanal 5. Den här gången är det skådespelarduon Klas Eriksson och Alfred Svensson som leder oss genom säsongen.

Klas Eriksson ,Alfred Svensson leder smartare än en femteklassare 2024
Klas Eriksson, Alfred Svensson. Foto: discovery+.

Premiär för "Smartare än en femteklassare" 2024 på discovery+

Under hösten 2023 ledde Marko ”Markoolio” Lehtosalo programmet tillsammans med sin mamma Irma Lehtosalo. I år är det dock en ny duo som styr och ställer inne i studion, nämligen skådespelarna Klas Eriksson och Alfred Svensson som ligger bakom SVT:s omåttligt populära humorserie Leif & Billy.

Under säsongspremiärens första minuter får man genast en skakig känsla när det kommer till "programlederiet". Klas Eriksson känns som klippt och skuren för sin roll medans Alfred Svensson känns malplacerad och står mest och tittar på Klas istället för att titta in i kameran. Om det här är en medveten strategi för att försöka vinkla fram någon form av humoristisk maktbalans i duon, eller om Alfred bara rent av är supernervös är svårt att tyda.

Ann Wilson och Kenneth Andersson i smartare än en femteklassare 2024
Foto: discovery+.

Ann Wilson och Kenneth Andersson möts i en rafflande duell

Säsongens första tävlande är inga mindre än fotbollslegenden Kenneth Andersson och TV- och dansprofilen Ann Wilson. Det är dock inte första gången som Kenneth och Ann dyker upp på discovery+ och Kanal 5 tillsammans, redan 2022 medverkade de i seglingsäventyret Över Atlanten.

Som vanligt går vinstpengarna till valfri välgörenhetsorganisation och kvällens prissumma går till organisationen Sveriges stadsmissioner och säsongens första vinnare är ingen mindre än Ann Wilson. Därav blir Kenneth Andersson den första att erkänna att han inte är smartare än en femteklassare.

Överlag känns premiären lite platt och torr trots att alla delaktiga bjuder på glatt humör och försök till humoristiska inslag. Det blir ett överflöd av "åldersfokus" där de vuxna hela tiden refererar till att alla förutom barnen är "så gamla", det är en lite väl uttjatad taktik för att samla pluspoäng hos "kidsen" så att säga. Man ser däremot hur roligt både programledarna, de tävlande och klasskamraterna har under inspelning så om man inte stirrar sig blind på detaljer så får avsnittet ett godkänt i betyg.

"Smartare än en femteklassare" har premiär på discovery+ och Kanal 5 den 8 februari 2024.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL