Premiär för Gränsbevakarna Sverige 2023 (säsong 2)

Ser lovande ut för Gränsbevakarna Sverige säsong 5

  • Discovery+
Olivia Samuelsson
Uppdaterad kl. 08:05 | Publicerad 10 maj 2024 kl. 08:05

Kan hoppas på en ny säsong redan i höst

Smuggelgods, knark och misstänksamma personer. Det är vardagen för Sveriges gränsbevakare och under våren har vi ännu en gång fått följa dem i en fjärde säsong av "Gränsbevakarna Sverige". Filmtopp har nu kollat närmare på hur läget ser ut inför en femte säsong.

Varje dag passerar tusentals människor Sveriges olika gränser. I discovery+ Gränsbevakarna Sverige får vi följa tullare, hundförare, utredare och spanare som bevakar och bekämpar brott vid Sveriges gränser, flygplatser och hamnar. Ingen dag är den andra lik för gränsbevakarna som hela tiden måste vara alerta och i den här realityserien får tittarna följa med i deras spännande vardag. 

Själva konceptet är baserat på liknande serier från andra länder och är en typ av realityserie som har gått i många år och som visat sig vara väldigt populärt. 2022 kom den första säsongen av den svenska versionen och sen dess har vi fått hela fyra säsonger av serien. Frågan är om vi kan räkna med en femte säsong av Gränsbevakarna Sverige?

Läs även: Alla svenska realityserier som kommer 2024 

En tulltjänsteman.
Foto: discovery+

Ser ljust ut för Gränsbevakarna Sverige säsong 5 

I nuläget har discovery+ inte gått ut med om det kommer en till säsong eller inte av realityserien, men med tanke på programmet och själva konceptets popularitet är det högst troligt att det kommer en till säsong. Den här typen av program är dessutom relativt billiga att producera vilket gör det ännu mer troligt att discovery+ kommer fortsätta satsa på serien. 

På bara två år har streamingtjänsten redan fått ut fyra säsonger och om de fortsätter med samma mönster betyder det att vi kan hoppas på en säsong 5 redan i höst. 

Filmtopp håller dig uppdaterad om "Gränsbevakarna Sverige" och om det blir en säsong 5. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL