Så bra är Markoolio i Smartare än en femteklassare – Irma bjuder på dans

Så bra är Markoolio i "Smartare än en femteklassare" – Irma bjuder på dans

  • Discovery+
Moa  Andersson
07 september 2023 kl. 12:00

Skratt, dans och spänning – så sköter Markoolio programledarrollen

I dag är det premiär för "Smartare än en femteklassare" med Markoolio som programledare. Men hur bra är han egentligen som programledare i premiäravsnittet?

Det är dags för premiäravsnittet av Smartare än en femteklassare med Marko Lehtosalo/Markoolio som programledare. Frågan är, hur presterar han i det första programmet? 

Första gästen i skolbänken är en nervös Måns Möller, som funderar över om han är smartare än en femteklassare. Han får sätta grundskolekunskaperna på prov med Marko som magister. Till sin hjälp har de briljanta femteklassare som kan det mesta.

Markoolio och Måns Möller
Marko och Måns Möller. Foto: Kanal 5 och Discovery+

Vad kan gå fel med Markoolio som programledare?

Markoolio dansar runt i klassrummet och sköter programledarrollen snyggt i premiäravsnittet. Han tillför en trygg och rolig gemenskap mellan alla och både femteklassarna och Måns Möller välkomnas in i formatet.

Det är ingen nyhet att Marko fixar rollen som programledare galant, han är känd för sina humorsånger och härliga personlighet – och det visar han upp även här. Vad skulle kunna gå fel?

När frågan "Vilken världsberömd artist är det här?" kommer och Harry Styles låt "As it was" spelas upp dansar Marko runt i klassrummet tillsammans med mamma Irma. Stämningen är familjär och det är mycket tack vare Markos förtjänst. 

Så bra är Markoolio i "Smartare än en femteklassare" – Irma bjuder på dans
Mamma Irma och Marko. Foto: Kanal 5 och Discovery+

Är Måns Möller smartare än en femteklassare?

Frågan som återstår är om Måns faktiskt är smartare än en femteklassare? Prissumman ökar under programmets gång och det blir dags för 150 000 kronors-frågan – och alla räddningar är borta.

Han får veta att ämnet på den slutgiltiga frågan är geografi och ska nu avgöra om vill svara på sista frågan för att kunna titulera sig smartare än en femteklassarna.

– Jag är så tacksam för att jag fick vara med, men för barnens skull så stannar jag här och tar mina 100 000 kronor så får vi ett nytt läger. Det blir kanon för oss, säger Måns. 

Måns erkänner klart och tydligt att han är inte smartare än en femteklassare.

Premiäravsnittet av "Smartare än en femteklassare" ser du på Kanal 5 och Discovery+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL