Rekordfyndet i Gränsbevakarna Sverige: "Aldrig sett så mycket knark"

Rekordfyndet i Gränsbevakarna Sverige: "Aldrig sett så mycket knark"

  • Discovery+
Filmtopp
Uppdaterad 06 september 2023 kl. 11:02 | Publicerad 05 september 2023 kl. 20:00

Den tredje säsongen öppnar med dunder och brak

I premiären av "Gränsbevakarna Sverige" säsong 3 gör tulltjänstemännen ett rekordstort fynd med narkotikaklassade droger. "Jag har aldrig sett så här mycket knark", säger en av dem.

I dag går den tredje säsongen av Gränsbevakarna Sverige av stapeln på Kanal 5 och discovery+. I det första första avsnittet gör man i vanlig ordning flera anmärkningsvärda upptäcker, men ett av dem sticker ut i mängden. Tulltjänstemännen hittar nämligen mer knark än vad gruppen någonsin beslagtagit förut. Det är en seger som får dem alla att jubla stort. 

Rekordfyndet i Gränsbevakarna Sverige: "Aldrig sett så mycket knark"
Foto: discovery+.

Rekordfyndet i Gränsbevakarna Sverige: "Aldrig sett så mycket knark"

Tusentals människor passerar varje dag Sveriges gränser. I Gränsbevakarna Sverige följer vi tulltjänstemän, utredare, spanare och hundförare som dagligen säkrar landets gränser, hamnar och flygplatser. I premiären av den tredje säsongen gör man ett jättebeslag av narkotika i Helsingborg där flera dolda knarkgömmor hittats i en lastbil som kommer från Spanien. 

– I den andra gömman som vi nu öppnat upp har vi hittat femton paket. 15,18 kilo. Det är en fantastisk känsla och detta som man jobbar för, säger tullinspektören Johan på plats. 

Senare hittar man ytterligare gömmor med knark i lastbilen som gör att man kommer upp till en sammanlagd vikt på 330 kilo. Gruppchefen Stefan är överväldigad över fyndet som han berättar är ett rekord: 

– I dag är en väldigt bra dag att vara chef över den här gruppen. För min del är det absolut rekord, och för gruppens också. Så här mycket har vi inte tagit innan. Det kommer kosta mig i form av smörgåstårta eller något annat, men det är det också värt alla dagar i veckan. Jag är fantastiskt stolt över gruppen. Riktigt bra jobbat, allihopa. 

– Jag har aldrig sett så här mycket cannabis eller knark någonsin, och jag har ändå jobbat här i snart fem år.

Så mycket är knarket värt

När tullinspektören estimerar hur mycket han tror att fyndet är värt så tror han att det har ett gatuvärde på 30-50 miljoner kronor. Därtill adderar han de eventuella skador som de skulle ha kunnat göra på samhället och estimerar det totala värdet till över hundramiljoner kronor. 

Du följer spänningen i "Gränsbevakarna Sverige" på Kanal 5 och discovery+. Kvällens TV-sändning drar igång klockan 20:00.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL