Premiär för The Island 2023 – så var första avsnittet

Premiär för The Island 2023 – så var första avsnittet

  • Discovery+
Sofie Landgren
02 februari 2023 kl. 08:02

7 svenska kändisar tar sig an sitt livs största utmaning

Emma Igelström, Marcus Schenkenberg, Linda Pira, Lasse Kronér, Magdalena Kowalczyk, Dragomir Mrsic och Dermot Clemenger skall överleva utan mat och vatten på en öde ö i Stilla havet i tre veckor. Filmtopp har synat det första avsnittet av "The Island 2023" på discovery+.

Premiär för "The Island Sverige 2023"

Nu är det premiär för den andra säsongen av discovery+ populära serie The Island Sverige – programmet där vi får följa sju kända svenskar när de ger sig ut på sitt livs största utmaning. Deltagarna skall under tre veckors tid försöka överleva utan mat, vatten och andra förnödenheter på en helt öde ö mitt i Stilla havet.

Emma Igelström,Marcus Schenkenberg ,Linda Pira,Lasse Kronér,Magdalena Kowalczyk,Dragomir Mrsic,Dermot Clemenger deltagarna i The Island Sverige 2023
Deltagarna i The Island Sverige 2023. Foto: discovery+.

Så var första avsnittet av The Island Sverige 2023

Årets tappra deltagare som ställt upp i The Island Sverige 2023 är inga mindre än simmerskan Emma Igelström som under sin karriär bland annat vunnit 4 VM- och 13 EM-guld, supermodellen och skådespelaren Marcus Schenkenberg, hiphopmusikern Linda Pira, tv-programledaren Lasse Kronér, tv-programledaren Magdalena Kowalczyk, skådespelaren Dragomir Mrsic och sist men inte minst tv- och dansprofilen Dermot Clemenger.

Helt utan kopplingar och relationer till varandra har de valt att tillsammans försöka överleva på en obebodd ö ute i Stilla havet, och dessutom låta det hela spela ut sig på Kanal 5 under bästa sändningstid.

I det allra första avsnittet får vi en mysig inledning där deltagarna träffas för första gången utanför ett hotell på stranden. De sippar på drinkar, småpratar och njuter av livet tillsammans, men det dröjer inte länge innan de kastas in i allvaret. Deltagarna möter upp två guider som ger dem en grundkurs i hur man överlever i djungeln, vad de ska tänka på, vad de ska akta sig för och framförallt vilka djur som är livsfarliga.

Efter lektionen tar deltagarna sitt blygsamma pick och pack och hoppar på en båt som släpper av dem vid den öde ö som nu ska bli deras hem under tre veckor.

Linda Pira och Lasse Kroner i The Island Sverige 2023
Linda Pira & Lasse Kronér. Foto: discovery+.

Avsnittet slutar med en "cliffhanger"

Deltagarna får som första utmaning ta och simma iland med all packning, och väl i land inser de snabbt att de har noll kunskap i hur de ska hitta genom djungeln, de förstår hur oerfarna och utlämnade de faktiskt är i det här extrema äventyret. De kända profilerna kämpar för att ta sig genom djungeln och komma ut till en strand på andra sidan. Det är kvavt, varmt och det finns insekter precis överallt. Värst är det för Dragomir som får väldiga smärtor i sin rygg – men om inte deltagarna skyndar sig tvingas de spendera första natten i djungeln, och det är det ingen som vill. 

Deltagarna delar upp sig: Linda och Lasse går själva för att hitta till en strand och de resterande deltagarna stannar kvar och väntar. Efter en längre stund blir de andra deltagarna oroliga då Lasse och Pira inte har något vatten med sig och de försöker att ropa på dem, men de får inget svar tillbaka ...

The Island Sverige 2023
Alla deltagre The Island Sverige 2023. Foto: discovery+.

Vi bjuds på ett bra första avsnitt och det är imponerande att deltagarna faktiskt ställer upp på en sån här utmaning. Framförallt är det extra modigt (eller dumdristigt) av nikotinisterna Lasse och Marcus som ger sig ut på det här äventyret helt utan snus och cigaretter. Det skall bli intressant att se hur länge de orkar hålla humöret uppe.

Missa inte "The Island Sverige" 2023 som har premiär den 2 februari på discovery+ och på Kanal 5 21.00.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL