Premiär för Lundellhuset säsong 5 – så var första avsnittet

Premiär för Lundellhuset säsong 5 – så var första avsnittet

  • Discovery+
16 maj 2023 kl. 10:05

Slutspurten på Sveriges lyxigaste husbygge.

Byggandet av det storartade Lundellhuset fortsätter i seriens femte säsong. Trots flera bakslag under byggandet tampas det nu för slutspurten. Men innan allt är helt färdigt kommer förstås nya bakslag slå till, några vi får se redan i första avsnittet.

Det är dags för den femte säsongen av Lundellhuset att sändas och kanske även den sista? Jo, för nu verkar slutspurten i bygget vara igång, även om allt inte riktigt går enligt planerna. Joakim Lundell hade tänkt att vara klar med husbygget i September under inspelningsåret men sedan kom förhinder. Bland annat blev garagebygget och poolbygget inställt eftersom att allt måste göras i ordning. Poolen måste till exempel byggas innan garaget eftersom att grävmaskinerna och annat måste kunna ta sig fram runt huset. Men Jocke har nu ett annat projekt under tiden, Sveriges lyxigaste spa.

Premiär för Lundellhuset säsong 5 – bakslag redan i första avsnittet

Spat ska byggas i vad familjen Lundell kallar “den gamla delen” av huset. Innan de kan starta med ritningar måste de riva alla väggarna för att se tydligt hur allt är utlagt. Men som med tradition utav bygget uppstår här ännu ett bakslag. Under rivningen finner de att pelarna som ska hålla upp övervåningen varken är svetsade eller bultade till tak och golv. Detta innebär att vägg rivningen måste stoppas tills dess att pelarna fixas, annars kan hela huset falla ihop.

Joakim Lundell i Lundellhuset
Foto: dicovery+.

Jocke och Jonna tog inte föräldraledigt 

Men det är inte bara ont i det första avsnittet. Jocke tar sig även tid att prata med producenten Henrik Boman om hur det har varit uppfostra barn samtidigt som paret jobbar. Jocke och Jonna anser att det bara har varit gott för barnen att de inte tog föräldraledigt. Det tas också upp att deras yngsta, Lionel, är ett skäl till varför de inte har dekorerat fullt ut inomhus än, då han är såpass för ung att mattor och dylikt inte kommer kunna hållas rena.

Slutspurten av bygget

Trots flera bakslag under byggandets gång verkar Jocke positiv till att huset snart är klart. Det blir nog spännande att se om Lundellhuset faktiskt kommer att hinna byggas färdigt tills att säsongen avslutas.

Säsong 5 av "Lundellhuset" har premiär den 16 maj på discovery+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL