Plötsliga avbrottet i Superstars – deltagare testas för doping

Plötsliga avbrottet i Superstars – deltagare testas för doping

  • Discovery+
03 april 2023 kl. 21:00

Michel öppnar upp sig om karriären och middagen slutar i dopingtest

I veckans avsnitt av “Superstars” 2023 har det blivit dags för Michel Tornéus middag där han berättar om hur karriären startade och de med- och motgångar han upplevt under årens lopp. Men det blir ett plötsligt avbrott i "Superstars" när Antidoping dyker upp för att testa en av stjärnorna. Det görs dessutom upp i två tävlingar där en blir klar för gryningskampen.

OBS! Artikeln innehåller spoilers från dagens (3 april) avsnitt av "Superstars" på discovery+.

Plötsliga avbrottet i Superstars – deltagare testas för doping
Michel Tornéus. Foto: discovery+

Michel Tornéus middag

I veckans avsnitt av Superstars 2023 på discovery+ berättar Michel Tornéus under sin middag om bakgrunden som barn där familjen hade det tufft ekonomiskt, men att han hittade friidrotten tack vare en vän. En skada i ljumsken 2005 satte temporärt stopp för tävlingsdrömmarna och det tog sex år att komma tillbaka. Bronsmedaljen på EM 2012 var sedan det som fick karriären att ta fart. 

– Att äntligen få ta en medalj på ett internationellt mästerskap var så jäkla skönt, säger Michel

Han berättar vidare om framgångarna och även om livet efter att ha avslutat karriären 2019. Att han kämpat med självkänslan och inte vetat vem han är eller vad han ska göra. Han beskriver hur han tappade sig själv och att han tagit hjälp. 

– Om inte annat så tycker jag det är skönt att jag vågar vara ärlig och säga det öppet i stället för att jag ska låtsas som att allt är tio poäng när det inte är det, konstaterar Michel

Jenny Rissveds, Mathias Fredriksson Superstars 2023
Jenny Rissveds och Mathias Fredriksson. Foto: discovery+

Plötsliga avbrottet i Superstars när deltagaren Jenny Rissveds testas för doping

Middagen avslutas abrupt när det knackar på dörren och ett antidoping team kommer till huset för att testa Jenny Rissveds. Hon är den enda av stjärnorna som fortfarande är aktiv och därför behöver meddela vart hon kommer befinna sig någonstans och vilken tidpunkt för att spontana tester kan komma att ske när som helst. De andra deltagarna reflekterar under tiden över det som sker. 

– Det var faktiskt en av de sköna sakerna med att sluta, att man kunde få gå på toa ifred, säger Angelica Bengtsson

Jenny kommer tillbaka till middagsbordet och berättar att de testat henne och att det inte är några konstigheter eftersom hon anser det vara ett jätteviktigt jobb och att alla ska tävla på lika villkor. 

Plötsliga avbrottet i Superstars – deltagare testas för doping
Foto: discovery+

Tävling i bollkontroll och hoppteknik

I avsnittet gör stjärnorna även upp i två tävlingar, teknikfotboll och stående längdhopp. Michel briljerar i längdhoppet där de har tre hopp vardera på sig och det krävs endast ett hopp för Michel att vinna tävlingen. Han och Kennet Andersson kommer först i teknikfotbollen och därmed leder Michel tabellen. I botten av tabellen hamnar Helen Alfredsson och det innebär att det återigen blir gryningskamp för henne. Vem hon möter avgörs i nästa avsnitt. 

Missa inte "Superstars" 2023 som sänds måndagar på discovery+. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL