Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nytt på discovery+ i december 2021

Nytt på discovery+ i december 2021

  • Discovery+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 november 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
29 november 2021

Stor julmånad på discovery+

December månad bjuder på flera stora premiärer på Discovery+, inte minst nya dramakomedin "Ligga" och dejtingsåpan "True Love". Likaså släpps en kakafoni med Hallmark-filmer att mysa in julen till. Se streamingtjänstens alla nyheter här!

Tomtarna på täppen – 1 december

Tomtarna på täppen. Foto: Discovery+.
Tomtarna på täppen. Foto: Discovery+.

24 singlar ska leva som tomtemor och tomtefar på en grisgård. Men adventstiden är tuff och varje kväll skickas en tomte hem. På Julafton koras det starkaste tomteparet. Följ spänningen den första december på discovery+.

True Love – 16 december

True Love säsong 1 på Discovery+.
Foto: Discovery+.

Kärlekssökande singlar reser till en charmig vingård i Toscana i Italien, med stora och pirriga förhoppningar i bagaget – att hitta sin själsfrände. I Discoverys nya storsatsning och discovery+ originalet True Love finns alla förutsättningar för en lyckad och spirande kärlekshistoria. Men kärleken sätts på prov i nervkittlande ceremonier, där ärlighet varar längst och enda vägen till sann kärlek är att följa hjärtat som kompass.

Ligga – 25 december

Ligga säsong 1. Foto: Discovery+.
Foto: Discovery+.

Clara Henry (Sjukt oklar) och Ulrikke Falch (Skam) har huvudrollerna i discovery+ kommande storsatsning och nästa originalserie Ligga – konsten att komma över sitt ex. Serien är en dramakomedi som sätter en “Generation Z-lins” på relationer och dejting i ett samtida Skandinavien. Om hjärtesorg, sex och dejting och en ganska oortodox plan för hur man kommer över sitt ex genom att ligga runt på Tinder. För manus och regi står Lina Åström, tidigare producent för Kristallen-nominerade Filip & Mona samt Ria-vinnaren Sjukt oklar. I övriga roller ses några av Sveriges mest spännande unga skådespelartalanger.

Mängder med julfilmer på discovery+ från och med 1 december

Finding Santa. Foto: Hallmark.
"Finding Santa". Foto: Hallmark.

A Christmas Duet 

När välkända sångarduon Averie och Jesse valde olika vägar i livet slutade Averie sjunga. Jesse turnerar fortfarande men kämpar för att återfinna musikglädjen och framgången de upplevde som duo. Men ödet för dem samman i juletid. Kan julens magi hjälpa dem att hitta tillbaka till varandra?

A Dream of Christmas

En ung gift kvinna känner sig rastlös och önskar sig att få leva som singel igen. En julängel uppfyller hennes önskan och hon får chans att prova livet hon skulle ha levt om hon inte mött sin man. Men det var inte som hon föreställt sig och nu blir hennes julgärning att vinna makens hjärta på nytt.

Angel of Christmas 

Journalisten Susan har avskytt julen sedan pojkvännen dumpade henne under julhelgen. När hon får chansen att skriva en artikel till förstasidan råkar den handla om en julängel i trä som sägs ha magiska egenskaper – och betyda tur i kärlek.

A Gingerbread Romance 

Det är bara veckor till jul när Taylors arkitektbyrå anmäler henne till en pepparkakshustävling. För att få hjälp att bygga det fullskaliga pepparkakshuset anlitar Taylor bagaren och singelpappan Adam. Tillsammans med Adam och hans dotter känner hon sig hemma - för första gången på mycket länge.

A Joyous Christmas 

Rachel är en framgångsrik coach och författare mitt i karriären som är nära att dö i en olycka. En främlings ingripande räddar hennes liv. Hon tvingas stanna upp och inse att hon vill göra mer med sitt liv och lär sig julens sanna innebörd. Men hennes nya riktning kan inte bara hjälpa henne att finna mening – utan också kärlek.

Christmas Bells are Ringing 

Frilansfotografen Sam återvänder till barndomens Cape Cod för att gå på sin pappas bröllop på julafton. Det var tretton år sedan hon senast var där och hon har tappat kontakten med bästisen Mike. Men nu möts de igen som vuxna och de starka känslorna är kvar – men ska de välja karriären eller varandra?

Christmas Getaway 

Foto: Hallmark.
Foto: Hallmark.

Emory ska vara julledig för första gången sedan hon började jobba som resereporter. Hon hyr en stuga och planerar att fira jul i lugn och ro, men när hon kommer fram är stugan dubbelbokad – en änkling, hans dotter och mamma har också bokat den. Först blir Emory besviken, men snart visar det sig bli den bästa julen någonsin.

Christmas Homecoming 

Soldatänkan Amanda hyr ut en lägenhet till en krigsveteran som kommit hem skadad i strid. När de börjar samarbeta för att rädda stadens armémuseum med en julinsamling finner de varandra och kärleken på nytt när julens magi helar gamla sår.

Christmas in the Air 

Framgångsrika organisatören Lydia jobbar jämt men väljer bort ambitionen när hon möter Robert. Han är en änkling med två små barn som uppfinner leksaker. En stor leksaksbutik är nyfikna på Roberts nya leksak och nu måste han styra upp både familjens vardag och presentationen på bara 12 dagar med hjälp av Lydia.

Christmas in Vienna

Konsertviolinisten Jess känner inte musikglädjen längre, men reser till Wien i juletid för att spela. I den vintersmyckade staden hittar hon inspirationen som saknats – och kärleken.

Christmas Next Door 

Framgångsrike författaren Eric Randall är känd för sitt ungkarlsliv. När han får ansvar för syskonbarnen över julhelgen ber han grannen April om hjälp för att ge barnen en riktig jul, men finner själv äkta julglädje.

Finding Santa

Grace är singel och valde småstadslivet när föräldrarna gick bort. Hon tog över deras julbutik och har varje år hand om stadens berömda julparad. När paradens tomte Tom faller illa måste Grace hitta en ersättare i tid för tv-sändningen. Den ende som passar för rollen är Toms son Ben, som hatar julen.

Holiday Date 

Brooke blir dumpad precis före den årliga julresan till hemstaden. För att slippa besvärliga frågor betalar hon skådespelaren Joel för att spela hennes pojkvän. När familjen inser att Joel är jude ändrar de sina jultraditioner och firar Hanukkah tillsammans. Snart avslöjas Brookes lurendrejeri och familjen ställer henne mot väggen – men vad känner hon egentligen för Joel?

Holiday for Heroes 

Audrey och soldaten Matt har brevväxlat i ett helt år och nu ska de få chansen att ses på riktigt för första gången. Kommer julens magi göra deras möte förtrollat och låta deras förhållande lämna brevpappret?

Home for Christmas Day 

Home for Christmas Day. Foto: Hallmark.
Foto: Hallmark.

När hennes dotter blir kär i en soldat ute på uppdrag försöker Jane göra allt för att förhindra att dottern får sitt hjärta krossat. Men ingen av dem vet att de ska få lära sig något stort om kärlek och att de kommer minnas denna jul för alltid.

Jingle Around the Clock 

Elle planerar att samla tjejgänget i jul, men får en chans att visa sig värdig befodran som hon inte vill tacka nej till. Jobbet med julkampanjen innebär att hon måste samarbeta med Max som hon inte alls trivs med. Till en början... med hjälp av julens magi börjar Max och Elle falla för varandra, men kan Elle klara både kampanjen, julfirandet och kärleken?

Love You Like Christmas 

Maddie satsar allt på sitt jobb som marknadschef men på väg till en kunds bröllop får hon problem med bilen. Hon hamnar i Christmas Valley - en stad som älskar julen och ett oväntat möte får henne att ifrågasätta alla sina livsval.

Miss Christmas

Holly är staden Chicagos officiella julgransfinnare med smeknamnet Miss Christmas. När årets julgran visar sig extra svår att hitta får hon ett brev från en liten pojke och reser till hans lilla hemstad. Väl där visar det sig att pojkens far inte alls vill skiljas från granen. Medan Holly försöker övertala honom tvingas hon omvärdera vad julen betyder för henne.

Nostalgic Christmas

Annes årliga julvisit i hemstaden blir bitterljuv då hennes far berättar att han tänker stänga leksaksaffären och lämna staden. När Anne blir ansvarig för stadens julfirande tillsammans med änklingen Keith börjar hon fundera vad hon egentligen vill ha ut av sitt liv. Kan hemstadens lugn ge henne både kärlek och en ny karriär?

Royal New Years Eve

Caitlyn drömmer om att designa kläder på heltid och när prins Jeffrey kommer till staden med sin flickvän får hon sin chans. Flickvännen beställer en klänning till nyårsbalen där prinsen förväntas fria. Men när Caitlyn hjälper till med balplaneringen börjar hon och prinsen få känslor för varandra.

Storfilmer på Kanal 5 under julen

Den tecknade versionen av "Grinchen" visas julhelgen på Kanal 5.
Den tecknade versionen av "Grinchen" är en av flera storfilmer som visas julhelgen på Kanal 5. Foto: Universal Pictures.

Under december visas filmer för hela familjen på Kanal 5, Kanal 9 och Kanal 11. Varje mån-fre vankas julfilmer vid 14-tiden och familjefilmer runt kl. 16 lör-sön på Kanal 5. Under storhelgerna visas filmer från kl. 16 och under hela kvällen varje dag på Kanal 5 och Kanal 11.

Bland filmerna som visas under julhelgen hittar vi:

Les Misérables

Måndag 20 dec kl. 20 Kanal 5

Jean Valjean lämnar fängelset redo att börja sitt nya liv, men förföljs av polismannen som arresterade honom. För att finna försoning lovar Valjean att ta hand om en fabriksarbetares dotter och beslutet kommer att förändra båda deras liv för alltid.

Downton Abbey

Tisdag 21 dec kl. 20 Kanal 5

Året är 1927 och familjen Crawley på herresätet Downton får oväntat besked att kung George V och drottning Mary ämnar besöka godset under sin resa genom grevskapet. Vardagen ställs på ända när herrskap och tjänstefolk förbereder sig.

A Joyous Christmas

Onsdag 22 dec kl. 11.35 Kanal 5

Rachel är en framgångsrik coach och författare mitt i karriären som är nära att dö i en olycka. En främlings ingripande räddar hennes liv. Hon tvingas stanna upp och inse att hon vill göra mer med sitt liv och lär sig julens sanna innebörd. Men hennes nya riktning kan inte bara hjälpa henne att finna mening – utan också kärlek.

Last Christmas

Torsdag 23 dec kl. 20 Kanal 5

Kate är en ung kvinna känd för sina tveksamma livsval. Hon drömmer om att slå igenom som sångerska men jobbar som tomtenisse i en butik som säljer julsaker året runt. Men en dag träffar hon Tom som verkar för bra för att vara sann.

White House Christmas

Julafton kl. 11.55 Kanal 5

I Vita huset startar julhögtiden dagen efter Thanksgiving. Det är en magisk tid när hela det gigantiska huset förvandlas till julens högborg på bara tre dygn. 

Grinchen 

Julafton kl. 19  Kanal 5

Tecknade från 2018. Lagom till jul störs enslingen Grinchens fridsamma liv alltid av det muntra firandet i Vemdalen. När årets högtid hotar att bli värre än någonsin bestämmer sig Grinchen för att helt enkelt stjäla julen.

Harry Potter och de vises sten

Harry Potter och De vises sten. Foto: Warner Bros.
Harry Potter och De vises sten. Foto: Warner Bros.

Juldagen kl. 18 Kanal 5

Harry Potter bor hos sin elaka moster och morbror och deras son. En helt ny värld öppnar sig för Harry när han får börja på Hogwarths skola för Häxkonster och Trolldom. Harry får veta att hans föräldrar blev mördade och att Ondskan är ute efter honom.

Nyckeln till frihet

Annandag jul kl. 21.00 Kanal 5

Andy är en ung bankman som döms till livstids fängelse för mord på sin fru och hennes älskare. Fängelsets brutala verklighet bjuder på oväntad vänskap, stark nog att rasera murar. Andys väg till försoning är lång och kräver hjälp från många håll.

VIDARE LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL