Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Mord i svenskparadiset – ny true crime på Discovery+

Mord i svenskparadiset – ny true crime på Discovery+

  • Discovery+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
31 oktober 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
31 oktober 2021

Vad hände egentligen den 5 mars 2020?

Snart släpper Discovery+ en ny serie om ett uppmärksammat rättsfall. Jessica Silva hittas död på sitt hotellrum i och maken häktas – men strax efter hittas även han död.

Den 5 mars 2020 anträffas Jessica Silva död på sitt hotellrum i lyxparadiset Punta Cana i Dominikanska republiken. Det är maken Joakim som hittar Jessica livlös och rapporterar in till polisen. Han häktas senare under natten och anklagas själv för att ha bragd Jessica om livet.

Men historien slutar inte där. Bara några timmar efter att Joakim har häktats hittas även han död i sin cell.

Vad föranledde egentligen till Jessicas död och har maken Joakim någonting med det eventuella mordet att göra? Vem är det som mitt i händelsernas förlopp tar ut en stor summa pengar från Joakims bankomatkort? Och varför gör det svenska utrikesdepartementet så lite för att få fram svar? Frågor anhöriga och allmänheten har ställt och fortfarande ställer sig, nästan två år efter den hemska tragedin på paradisön.

Kommer sanningen att avslöjas?

I Mord i svenskparadiset  på discovery+ följer vi med när ett reportageteam går i Joakim och Jessicas fotspår och tar in på det hotell där paret bodde. De letar fram ny fakta och ställer de ansvariga till svars. Allt för att förstå vad som faktiskt hände Jessica och Joakim Silva.

Det visar sig snabbt att paret Silva inte är de enda som dött på paradisön. Ett tjugotal amerikaner och kanadensare har även de, under mystiska omständigheter omkommit.

Varför dör så många turister på paradisön och finns det något samband med det som hänt Jessica och Joakim på deras semesterresa? Hemlighålls den verkliga anledningen till alla dödsfall för att försvara landets viktigaste inkomstkälla, turismen?

I dokumentärserien får vi följa Jessicas dotter Elin Andersson som söker svar kring vad som egentligen hände

Mord i svenskparadiset har premiär den 29 november på Discovery+.

NÄSTA ARTIKEL