Välkommen till Köping får ny säsong – då kommer den

Midsommarfirande och kärlek i säsongens första Välkommen till Köping 2024

  • Discovery+
Sofie Landgren
07 februari 2024 kl. 20:02
ANNONS
ANNONS

Midsommarstång, snapsvisor och smörgåstårta-tävling

Linda, Tobbe och Mats är tillbaka i TV-rutan och önskar oss ännu en gång varmt välkomna tillbaka till Köping. I säsongspremiären står midsommarfirande på schemat och det blir en hel del prat om kärlek och dejting.

Premiär för Välkommen till köping 2024
Foto: discovery+/Kanal 5.

Efterlängtad säsongspremiär för gänget i "Välkommen till Köping" 2024

Nu får tittarna återigen chansen att följa det tajta kompisgänget från Köping med Linda, Tobbe och Mats i spetsen. Vi får även träffa gamla bekanta ansikten som Åke och Sofia och Johan.

Det bjuds på en hejdundrande säsong med innehåll av resor, en hel del svenska kändisar, men framförallt fokus på dejting!

Säsongspremiär för välkommen till köping
Jonas, Sofie, Linda. Foto: discovery+/Kanal5.

Sju sorters blommor

Midsommarfirande står på schemat i säsongens första avsnitt av Välkommen till Köping och dagen innan självaste midsommarafton passar de tre singlarna Linda, Jonas och Sofie på att plocka blommor för att testa om det gamla "blomstertricket" för att hitta kärlek fungerar.

Enligt traditionen ska man plocka sju sorters blommor under tystnad, klättra över sju gärdsgårdar och sedan lägga blommorna under huvudkudden på midsommarnatten, då ska man enligt den gamla seden kunna se i drömmen vem man ska få leva resten av sitt liv med. Gänget nöjer sig dock med att bara plocka blommor och hoppas på att det räcker.

Det är nu 1,5 år sedan Lindas stora kärlek Lars-Åke gick bort och nu känner hon att hon är redo för att våga träffa någon ny. Lindas största plan för säsongen är således att träffa en ny karl. Gärna en snäll, rolig och snygg sådan.

– Det enda man behöver göra är att dejta, man behöver inte vara rädd. Ut och dejta ja. Nu hoppas jag att jag hittar kärleken, när jag plockade sju blommor, säger Linda.

Välkommen till Köping 2024
Åke, Mats. Foto: discovery+/Kanal5.

Midsommarstång, snapsvisor och smörgåstårta-tävling 

Mats tar hjälp av Åke för att fixa midsommarstången och under tiden går de in på djupet om hur det egentligen går för Mats efter giftermålet med Sofia förra året. Sofia känner att hon vill flytta hem till Falun igen, någonting som Mats inte alls känner för.

– Jag har ju mina kompisar här. Jag blir lite ledsen, jag älskar henne jättemycket men, vill hon stanna hos mig? säger Mats samtidigt som tårarna rinner.

Samtalet med Åke hjälper Mats att tänka på annat och till slut får de ihop en gedigen stång. Näst på tur åker Johan hem till Åke för att förbereda vilka snapsvisor gänget ska sjunga, favoriten blir "Till spritbolaget". Näst på tur står det smörgåstårta-tävling på schemat där gänget ska rösta på vems tårta som är godas av Mats och Sofia. Det blir en tuff kamp där Sofia kammar hem vinsten och Mats får som förlorare ta och diska hemma hela veckan.

Årets midsommarfirande får högsta betyg av alla inblandade och Linda sträcker sig så pass långt att hon till och med benämner den som "bästa midsommarfirandet någonsin".

Missa inte säsongens första avsnitt av "Välkommen till Köping" med premiär onsdag 7 februari klockan 21.00 på Kanal 5 och discovery+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL