KLART: då kommer The Island säsong 2

Matlycka i The Island Sverige: "Det här är ju paradiset på jorden"

  • Discovery+
06 april 2023 kl. 09:04

Matlyckan i The Island Sverige

Letandet på mat fortsätter för deltagarna i The Island Sverige. Efter många timmars sökande finner Emma Igelström och Linda Pira en skattgömma med mat.

OBS! Artikeln beskriver händelser ur det senaste avsnittet av The Island Sverige 2023.

De sex kända svenskarna fortsätter att kämpa för överlevnad på en öde ö i The Island Sverige. En av de sex, Dermot Clemenger, är den som känner sig svagast efter att ha kämpat med magbesvär under en tid. Och trots att han säger att han känner sig bättre stannar han liggande i lägret under dagen medan de andra i gruppen desperat letar efter mat. 

Kassava i The Island Sverige
Kassava. Foto: discovery+

Test av fiskelyckan och jakten på kassava

Magdalena Kowalczyk och Marcus Schenkenberg testar sin fiskelycka och får faktiskt tag på en medelstor fisken för alla i laget att dela på. Men det kommer behövas mer mat för att verkligen få upp energin då samtliga deltagare börjar känna sig för trötta för att ens orka att gå och leta mat.

Emma Igelströms och Lasse Kronérs expedition för att hitta den ätbara roten kassava klipps kort när Emma blir stucken av något nära ögat. Smärtan, som får henne att gråta, går över efter en stund men de bestämmer sig ändå för att vända tillbaka till lägret. 

Men Emma tar lite senare nya tag med Linda Pira för att leta efter den eftersträvade kassavan. De vandrar i nästan tre timmar. De går igenom möjligtvis kajmanfyllda träsk och hittar en riktig paradisstrand. 

– Wow det här är ju paradiset på jorden. Och då tänker jag, är det paradiset på jorden måste det finnas kassava, säger Emma.

Efter att ha gått en bra bit in i djungeln från paradisstranden går Emmas önskan i uppfyllelse när de hittar en skattgömma full med kassavarötter som de exalterat packar ihop för hemfärd.

– Det känns som om man har hittat guld, asså på riktigt, säger en nöjd Linda efter att ha samlat ihop all kassava.

Deltagarna äter middag i The Island Sverige
Lasse Kronér, Linda Pira. Foto: dicovery+

Det är en lycklig grupp människor som äter både fisk och kassava till middag den kvällen. 

Men kvällen avslutas på en cliffhangern när Dermot Clemenger verkar kollapsa när deltagarna ligger till sängs. Vad som hände får vi veta i nästa avsnitt...

"The Island Sverige" ser du på Discovery+ och Kanal 5.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL