Makabert inslag i Alla mot alla: Filip Hammar är död

Makabert inslag i Alla mot alla: Filip Hammar är död

  • Discovery+
Sofie Landgren
Uppdaterad 17 maj 2023 kl. 05:28 | Publicerad 16 maj 2023 kl. 18:00

Galghumor i den andra semifinalen

I den andra semifinalen av årets Alla mot alla på discovery+ möts två briljanta par i kampen om en finalplats, men det är en titel på en kategori som till en början stjäl all fokus och uppmärksamhet.

Makabert inslag i Alla mot alla: Filip Hammar är död
Foto: discovery+.

Makabert inslag i Alla mot alla: Filip Hammar är död

Det har blivit dags för den andra semifinalen av Alla mot alladiscovery+. I avsnittets första minutrar läser, i vanlig ordning, Fredrik Wikingsson upp kvällens kategorier och det dyker upp ett ämne som kan tyckas vara lite väl makabert. I vart fall för kollegan Filip Hammar

Det börjar spelas sorglig stråkmusik i studion samtidigt som Fredrik läser upp "Programledaren Filip Hammar är död. Såhär minns ekot honom". Filip reagerar med orden:

– Nu tycker jag att ni gick lite över gränsen faktiskt, det där tycker jag inte var kul alls. Ni förstår känslan av att man inte tycker att det känns jättebehagligt...

Makabert inslag i Alla mot alla: Filip Hammar är död
Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. Foto: discovery+.

"Vad i helvete"  

Kvällens första ämne väljs ut, och det blir såklart just ämnet om Filip Hammars död. Vidare får tittarna höra en inspelning likt hur det brukar låta från Dagens Eko.

– Alldeles nyss kom beskedet om att programledaren Filip Hammar har avlidit. Det här bekräftar familjen för nyhetsbyrån TT. Filip Hammar var en mångsidig medieprofil, främst känd för sättet på vilket han i TV-programmet Alla mot alla redovisade ett svar på en fråga om schack.  

Samtidigt som ljudklippet från hur Alla mot alla-redaktionens tolkning av hur Dagens Eko hade uppmärksammat Filips bortgång så sitter han och våndas i sin stol, vänder och vrider på sig samtidigt som han svär.

– Äeh fyfan, nä vad fan, vad i helvete, säger han med ett ansiktsuttryck av lidande.

Den andra semifinalen av "Alla mot alla" med Filip och Fredrik sänds på Kanal 5 den 16 maj 22.00 och går även att streama på discovery+. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL