Lundellhuset

Lundellhuset säsong 6 – detta vet vi

  • Discovery+
Filmtopp
Uppdaterad kl. 14:01 | Publicerad 22 juni 2023 kl. 05:00

Fortsätter Sveriges galnaste bygge?

"Lundellhuset – Sveriges galnaste bygge" har gått i mål med sin femte säsong. Filmtopp passar med det på att undersöka om det även blir en "Lundellhuset" säsong 6 framöver.

Landets kanske främsta realityprofiler, Joakim Lundell och Jonna Lundell har dominerat inom realityformatet i många år nu, tack vare framgångsrika program som Spökjakt, Hide and Seek och, givetvis, Lundellhuset – Sveriges galnaste bygge. Den sistnämnda realityserien har visats i fem hela säsonger nu, där vi har fått följa med från idé till ett etablerat hus och nya projekt som är kopplade till det.

Seriens femte säsong gick i mål på discovery+ i juni 2023. I säsongen fortsätter renoveringarna på det lyxiga bygget och det är fokus på att få ordning på terrassen och trädgården – men samtidigt är det ständigt saker som måste göras om, vilket avsnittet "Ett steg fram, två tillbaka" så tydligt demonstrerar.

Nu när säsong 5 har avrundats är fans av Jocke och Jonna är givetvis nyfikna på om det kommer fler avsnitt av Lundellhuset i framtiden. Filmtopp har undersökt hur det blir med den saken.

Lundellhuset säsong 6 – detta vet vi
Foto: discovery+

När kommer Lundellhuset säsong 6?

Dessvärre för alla som vill fortsätta följa projektet är det ingen garanti på att Lundellhuset kommer att återvända med en säsong 6 den närmaste tiden. Tvärtom ser det ut som om vi kommer att få se avsevärt mycket mindre av Jocke och Jonna i rutan framöver. Anledningen till det är att paret under våren 2023 avslöjade att de hade tackat nej till att förnya kontraktet för flera av sina realityserier, för att kunna ägna mer tid åt barnen.

Tidigare nämnda Spökjakt och Hide and Seek är exempelvis två realityprogram som förväntas läggas på is. Hur det ligger till med Lundellhuset specifikt har inte varit uttalat, men från Jocke och Jonnas håll lät det onekligen som om det gällde majoriteten av deras realityserier.

Det som talar för en fortsättning av Lundellhuset är att arbete med drömhuset till synes inte har något slut och det ska sannolikt genomföras ändå – det skulle med andra ord inte vara alls lika krävande att spela in en sjätte säsong av Lundellhuset som exempelvis Spökjakt.

Även om Jocke och Jonna lägger sina realityserier på is just nu finns det inte heller något som säger att de inte skulle kunna återuppta dem igen vid ett senare skede. I dagsläget kan vi med andra ord inte säga med någon säkerhet att Lundellhuset säsong 6 blir av, men samtidigt känns det som en självklarhet att vi kommer att få se mer av realityns kung och drottning framöver.

Filmtopp uppdaterar dig med ny information så fort vi vet mer.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL