Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Kenny Bräck i Superstars: “Hade ingen känsel, kunde inte röra fötter och ben”

Kenny Bräck i Superstars: “Hade ingen känsel, kunde inte röra fötter och ben”

  • Discovery+
Josefine Berglund | Nyhet
01 maj 2023
Josefine Berglund | Nyhet
01 maj 2023

Stjärnorna tävlar mot Kenny Bräck och en får lämna i duellen

I veckans avsnitt av “Superstars” 2023 på discovery+ får deltagarna besök av racingstjärnan Kenny Bräck. Förutom att de tävlar mot honom är det även Kenny som står värd för lunchen och berättar om karriären. En deltagare får dessutom lämna programmet i duellen – precis innan finalprogrammet.

OBS! Artikeln innehåller spoilers från dagens (1 maj) avsnitt av “Superstars” 2023 på discovery+. 

Superstars 2023
Foto: discovery+.

Tävling i gokart

I säsongens näst sista avsnitt av Superstars 2023 ska de fyra kvarvarande stjärnorna tävla i gokart mot före detta racingstjärnan Kenny Bräck. De ska möta honom en och en och det gäller att hålla honom bakom sig så länge de kan. För så fort han går om den han kör racet mot, stannar tiden. Mathias Fredriksson gör rätt så tydligt sämst ifrån sig när han klarar kortast tid och hamnar i duell. Desto jämnare är det mellan de andra tre, men det är Kennet Andersson som tar hem vinsten före Frida Hansdotter. Vilket gör att Michel Tornéus kommer trea och tar den andra platsen i duellen. 

– Tråkigt, men det blir bra. Jag och Mathias har ju kul så vi kör på, säger Michel

Kennet och Frida är klara för stjärnjakten i nästa veckas finalprogram och duellen avgör senare vilka av de andra två som blir den tredje att ta sig vidare. 

Superstars 2023 Kenny Bräck
Kenny Bräck. Foto: discovery+.

Kenny Bräck berättar om otäcka olyckan

När det blivit dags för lunch är det gästen Kenny Bräck som står som värd. Han berättar om karriären, hur han började med racing och hur svårt det var att kunna leva på sporten. Vidare berättar han om när han började tävla i USA och vann tävlingsserierna han ställde upp i där, men även om den otäcka olyckan han var med om 2003 när han kraschade under ett lopp. Han körde i över 300 km/h när han åkte in i skyddsbarriären. Kraschen uppmättes i 214 G, det högsta som mätts upp någon gång i en krasch i racing. 

– Det fortsatta livet var lite osäkert för jag hade ju ingen känsel och kunde ju inte röra fötter och ben i början. Så det var någonting som man inte visste hur det skulle gå med det för jag hade ju brutit ryggen, berättar Kenny

Han låg inne på sjukhus i tre månader och tog hela tiden steg framåt i sin återhämtning, och kunde senare återgå till att köra racing igen. De andra deltagarna är imponerade av hans berättelser och tycker att många kan lära sig av både hans fysiska och mentala styrka. 

Superstars 2023
Michel Tornéus och Mathias Fredriksson. Foto: discovery+.

Dags för duell

När det således blivit dags för avsnittets duell ska Mathias och Michel var och en köra en bil genom en teknisk bana. De ska sedan köra ett varv till och försöka göra det på samma tid som första varvet och den med närmst andra tid vinner. Det blir jämnt, men tillslut är det Michel som står som vinnare med enbart tre sekunders differens mellan varven och Mathias är ute ur programmet. 

– Om tävlingarna har varit en plåga ibland så har man kommit tillbaka till huset och träffat alla andra och hängt med dem så det har vägt upp allting. Så otroligt bra tid, säger Mathias

Därmed är det klart vilka tre deltagare som tar sig vidare till finalprogrammet och stjärnjakten. Från stjärnjakten kommer en gå direkt till finaltävlingen och de andra två gör upp i en duell för att utse den andra som tar sig hela vägen fram till finalen. Där avgörs det sedan vem som vinner pokalen och årets Superstars

Missa inte “Superstars” 2023 som sänds måndagar på discovery+.

NÄSTA ARTIKEL