Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Kanal 5 storsatsar på familjeunderhållning – spännande premiärer i höst

Kanal 5 storsatsar på familjeunderhållning – spännande premiärer i höst

  • Discovery+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 juni 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
24 juni 2023

Underhållningsprogram i överflöd!

Det blir en lekfull och spännande höst på Kanal 5, präglad av en stor mängd härliga tävlings- och underhållningsprogram – för alla åldrar och alla smaker.

Warner Bros. Discovery har presenterat en storsatsning på underhållningsprogram på Kanal 5 till hösten. Bland de kommande premiärerna hittar vi nya spännande satsningar och gamla favoriter – och det finns något för alla i familjen.

Bättre sent än aldrig, Smartare än en femteklassare, Jeopardy! och Alla mot alla Allstars med Filip och Fredrik – det är bara några av alla fantastiska premiärer att vänta på Kanal 5 i höst.

Följ med när Claes Malmberg, Thomas Ravelli, Harald Treutiger och Kjell Bergqvist med hjälp av Peter Magnusson beger sig ut på livets resa i Bättre sent än aldrig eller utmana femteklassare när Markoolio ställer några av våra mest folkkära personligheter mot väggen. Bänka dig framför nya säsonger av tittarsuccéerna Jeopardy! och Kompani Svan – och mycket, mycket mer.

Missa inte höstens alla godbitar när Kanal 5 bjuder in hela familjen till tv-soffan.

Kanal 5 storsatsar på underhållning för hela familjen – premiärer hösten 2023

Jeopardy är snart tillbaka – på Kanal 5
Foto: discovery+

Jeopardy! (säsong 2) – 4 september

Vårens stora tittarsuccé Jeopardy! är tillbaka i Kanal 5 för en andra säsong och även denna gång är det Mikael Tornving som ger svaren och leder programmet. Återigen gör några av våra mest allmänbildade kända svenskar upp om vinstpotten och evig ära när deras kunskaper sätts på prov.

Alla mot alla Allstars – jubileumssäsong
Foto: discovery+

Alla mot alla Allstars med Filip och Fredrik (säsong 10) – 4 september

Filip Hammar och Fredrik Wikingsson samlar några av våra mest folkkära kändisar och sätter deras allmänbildning på prov på de mest oväntade och underhållande sätt. Jubileumssäsongen får en extra krydda i form av ett Allstars-tema där vi kommer få se de bästa och mest omtyckta deltagarna från tidigare säsonger göra upp i höst.

Maria Montazami visar upp tatuering
Maria Montazami visar upp sin tatuering från efter "Över Atlanten" i samtal med Filmtopp.

Över Atlanten (säsong 5) – 5 september

Sex kända svenskar korsar Atlanten. Guidade av Gurra Krantz tar sig Anders Svensson, Maria Montazami, Mikkey Dee, Nassim Al Fakir, Julia Dufvenius och Hans Fahlén an havets alla prövningar.

Gränsbevakarna Sverige (säsong 2) – 5 september

Tusentals människor passerar varje dag Sveriges gränser. Vi följer tulltjänstemän, utredare, spanare och hundförare som dagligen säkrar Sveriges gränser, hamnar och flygplatser.

Kanal 5 storsatsar på familjeunderhållning – spännande premiärer i höst
Foto: discovery+

Bättre sent än aldrig – 6 september

I den amerikanska förlagan har vi tidigare sett ikoner som William Shatner, Henry Winkler och George Foreman kasta sig ut på en resa runt jorden tillsammans. När nu succéformatet kommer till Sverige och Kanal 5 är det komikern och skådespelaren Claes Malmberg, f.d. fotbollsmålvakten Thomas Ravelli, journalisten och programledaren Harald Treutiger samt skådespelaren Kjell Bergqvist som ger sig ut på ett äventyr som inte liknar något de tidigare gjort. Våra gubbar på vift har dessutom sällskap på sitt livs resa av regissören och skådespelaren Peter Magnusson. En resa till platser vi alla drömt om att besöka, upplevelser vi alla velat skaffa oss men liksom aldrig hunnit eller kunnat. Men i Bättre sent än aldrig visar våra deltagare att det aldrig är för sent. De besöker öknen i Marocko, umgås på Sicilien, utforskar de skotska högländerna och mycket, mycket mer.

Vägens hjältar (säsong 14) – 6 september

Trafiken rusar fram på Sveriges vägar. I stressen och trängseln är olyckor, köer och utryckningar en del av vardagen. För att få kaoset att flyta så smidigt det bara går finns vägassistansen, bärgarna och larmoperatörerna alltid närvarande i en av landets tuffaste arbetsmiljöer. För elfte säsongen följer vi tittarfavoriterna Berra, bärgningsvalpen Signe, deras bärgarkollegor och de andra trafikhjältarna i deras händelserika och livsviktiga arbete.

Markoolio leder Smartare än en femteklassare på Kanal 5 i höst
Foto: discovery+

Smartare än en femteklassare – 7 september

Ett av Sveriges mest älskade underhållningsprogram är tillbaka under ledning av Sveriges mest älskade underhållningsprofiler när Kanal 5 välkomnar Smartare än en femteklassare till höstens programtablå. Programledare är nämligen ingen mindre än Marko ”Markoolio” Lehtosalo. Smartare än en femteklassare är en av Sveriges mest framgångsrika program där några av våra mest folkkära personligheter sätter sina grundskolekunskaper på prov.

Kanal 5 storsatsar på familjeunderhållning – spännande premiärer i höst
Foto: discovery+

Wahlgrens värld (säsong 14) – 7 september

Ingen dag är den andra lik i Pernilla Wahlgrens värld. Nu är hon nyförlovad, hon ska bli farmor, hon firar 55 år och ska leda Allsång på Skansen. Dessutom har Pernilla och Christian äntligen flyttat in i sitt nya hus. Och hur gick det egentligen till när Christian skulle fria?

Kanal 5 storsatsar på familjeunderhållning – spännande premiärer i höst
Ny säsong på gång. Foto: discovery+

Kompani Svan (säsong 2) – 11 september

Tittarfavoriten är tillbaka! I den första säsongen av Kompani Svan såg vi bland andra Niclas Wahlgren, Agneta Sjödin, Magnus Hedman och Elisa Lindström gå igenom sitt livs tuffaste och kanske mest omvälvande resa hittills. Och nu är det alltså dags igen. Nu mönstrar ett nytt gäng kända svenskar på, under ledning av Gunde Svan, Mikael Tornving och militära instruktörer. Och precis som förra gången krävs mod, samarbete, en vilja av stål – och blod, svett och tårar. Allt för att klara av grundutbildningen och förhoppningsvis komma ut på andra sidan som en ny och starkare människa.

Spökjakt (säsong 5) – 1 oktober (endast på discovery+)

Jocke och Jonna Lundell besöker Europas mest hemsökta byggnader och platser tillsammans med Danjal, spökjägarduon Tony och Niklas, mediet Andreas och vännen Johanna.

Tidigare säsonger finns att streama på discovery+

BIANCA (säsong 3) – hösten 2023

Filterlöst och oväntat när Bianca Ingrosso bjuder in svenska och internationella stjärnor till talkshowsuccén BIANCA.

Tidigare säsonger finns att streama på discovery+

Sport på Kanal 5, Kanal 9 och discovery+ under hösten 2023

  • Allsvenskan och Superettan – återstart 1 juli
  • PGA Touren – hela sommaren och hösten (endast på discovery+)
  • Speedway – hela hösten (endast på discovery+ och Kanal 9)

 

 

 

 

 

 

NÄSTA ARTIKEL