Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Julia Dufvenius sågar julkalendern i Över Atlanten: ”Blev förbannad”

Julia Dufvenius sågar julkalendern i Över Atlanten: ”Blev förbannad”

  • Discovery+
Moa  Andersson
Moa Andersson | Nyhet
19 september 2023
Moa  Andersson
Moa Andersson | Nyhet
19 september 2023

Julia Dufvenius drömroll i julkalendern – ville inte vara där

I "Över Atlanten" berättar skådespelaren Julia Dufvenius om när hon blev förbannad under en audition för hennes drömroll i julkalendern. "Varför ska de testa mig?" undrade hon.

I dag är det dags för ännu ett avsnitt av Över AtlantenDiscovery+ och Kanal 5 där sex kända svenskar korsar Atlanten, guidade av Gurra Krantz. I det senaste avsnittet frågar Hans Fahlén om Julia Dufvenius någon gång haft en audition som gått tokfel, och skådespelaren minns en gång då det åtminstone slog känslomässigt helt fel.

Julia Dufvenius i Över Atlanten
Julia Dufvenius i Över Atlanten. Foto: Discovery+ och Kanal 5

Julia Dufvenius sågar Julkalender-produktionen: "Adrenalinet slår fel och jag blir förbannad"

Julia berättar om en audition för julkalendern, en rolig händelse enligt henne. På vägen till provfilmningen känner hon hur adrenalinet slår lite fel och att hon blir "lite förbannad". Hon är arg på dem som ska testa henne, istället för att känna "oj vad kul att man får komma och kanske vara med".

– Det har varit en barndomsdröm att vara med i julkalendern men jag blir förbannad och undrar "varför ska de testa mig?" på något märkligt sätt, berättar Julia.

Hon gör valet att ringa en kompis och berättar att hon håller på att tappa det helt, att hon är förbannad på produktionen fastän de kanske vill ge henne ett jobb. "Hjälp mig med ekvationen" begär hon av kompisen som säger att "tänk att du ska gå in och ha det roligt". Men det är inte något som biter på Julia, hon tyckte inte alls att det var roligt. Det var enligt henne otroligt tråkigt och hon vill inte vara där.

Julia Dufvenius i julkalendern
Julia Dufvenius i julkalendern "En hederlig jul med Knyckertz". Foto: Discovery+ och Kanal 5

Julias dröm har alltid varit att få göra julkalendern

Kompisen säger till Julia att alla bara vill ha kärlek och om hon går in på auditionen och tänker att de behöver lika mycket kärlek som henne själv kommer det sluta bra.

– Det blev min nöt, jag hade en fantastisk audition, det var så, så roligt. Jag skulle inte gå dit och prestera, utan ge mig själv, förklarar Julia.

Karaktären som hon provfilmade för, samt till slut fick jobbet som, var enligt Julia en ganska elak karaktär, en fängelsevakt. Hon förklarar det som en "skitrolig roll" som dessutom var en utmaning eftersom man kunde gå helt fel med henne och använda massa kraft och vara en aggressiv person.

– Men att hitta liret i henne, det var så kul när man får ett spelutrymme som är så stort, säger hon.

Julia har kollegor vars dröm är att göra till exempel Romeo och Julia, men hennes dröm har alltid varit julkalendern. Hon förklarar det årliga programmet som sänds varje dag under december som otroligt publikt.

– Jag älskar att gå upp på morgonen med mina nästan vuxna barn och kolla på julkalendern ihop, det är så mysigt. Men det är den konstigaste reaktionen jag fått på en audition, att jag blev förbannad, skrattar Julia.

Över Atlanten ser du på Discovery+ och Kanal 5.

NÄSTA ARTIKEL