Lundellhuset

Joakim Lundell "nära döden" när väggen rivs i Lundellhuset

  • Discovery+
16 maj 2023 kl. 07:05

Slog med en kofot där elen var på

I den senaste säsongen av "Lundellhuset" har Jocke och Jonna Lundell kommit upp med ett nytt projekt. Ett spa ska byggas och det börjas med att riva ner väggar. Jocke slår genom en vägg där en elkabel fortfarande var på och blir uppskrämd.

Nu är det dags för den femte säsongen av Lundellhuset discovery+. Genom säsongerna har vi fått följa Jocke och Jonna Lundell när de har byggt vad de kallar Sveriges lyxigaste hus. Nu ska Sveriges lyxigaste spa byggas i vad familjen Lundell kallar “den gamla delen” av huset.

Redan i första avsnittet av den nya säsongen påbörjas sparenoveringen. Alla väggar måste rivas först för att de sedan ska kunna göra nya ritningar för ytan. Denna destruktiva del av bygget hjälper Jocke gärna till med. Med kofot i hand går han loss på väggarna tillsammans med byggarna. Men det stannar drygt till när elektrikern Roger Pentonen drar ut en kabel som ger ut en gnista med en smäll. Det visade sig att kabeln, som satt i väggen Jocke hade slagit innan, fortfarande hade lite ström i sig. Men Roger och de andra byggarna skrattade av det.

Joakim Lundell "nära döden" när väggen rivs i Lundellhuset
Foto: discovery+

– Det var inte så farligt. Det råkade bli lite kortslutning. Det var en kabel som inte var urkopplad och då blev det en liten puff, förklarar Roger.

Jocke som trodde att det var ett skämt först tog det sedan allvarligt när han förstod vad som kunde ha hänt. 

Joakim Lundell "nära döden" när väggen rivs i Lundellhuset
Joakim "Jocke" Lundell. Foto: discovery+

– När man insåg att man hade stått och slagit med en kofot i en vägg där han sa att elen var avstängd, vilken den uppenbarligen då inte var, alltså det känns ju som en liten nära döden upplevelse, säger Jocke efteråt.

Som tur var kom ingen till skada från elkabeln men väggrivningen avbröts ändå på grund av att det var fel på supportpelarna. Se mer om det i det första avsnittet av ""Lundellhuset" som har premiär den 16 maj på discovery+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL