Här streamar du The Walking Dead säsong 11

Här streamar du The Walking Dead säsong 11

  • Discovery+
Uppdaterad kl. 16:02 | Publicerad 21 februari 2022 kl. 11:02

Sista säsongen av zombiedramat

"The Walking Dead" är inne på sin sista säsong, och nu har det blivit dags för oss i Sverige att ta del av det hela.

The Walking Dead hade premiär 2011, och har med tiden fått en enorm fanskara. I serien, som är baserad på en serietidning med samma namn, får vi följa flera olika personer som försöker överleva under en zombieapokalyps. Under seriens gång har vi fått göra oss bekanta med namn som Rick Grimes (Andrew Lincoln), Glenn Rhee (Steven Yeun), Carol Peletier (Melissa McBride) och Daryl Dixon (Norman Reedus). 

Men efter elva år når nu The Walking Dead vägens ände, och den elfte säsongen blir den sista. I USA hade säsongen premiär redan förra året, men alla svenska tittare har behövt vänta till i dag. För nu kommer den nämligen till Discovery+.

Bild från säsong 11 av The Walking Dead
Bild på Jeffrey Dean Morgan som Negan i elfte säsongen av "The Walking Dead". Foto: AMC

I säsong elva riktas fokuset på gruppens sammandrabbning med Commonwealth, ett nätverk av samhällen bestående av 50.000 överlevare med avancerad utrustning som bor tillsammans. Samtidigt får vi också följa vad som händer efter gruppens konfrontation med det fientliga gänget Reapers, som anföll och tog över Meridian. 

Den elfte säsongen av The Walking Dead släpps i dag, den 21 februari, på Discovery+. Den kommer också sändas på Kanal 5. 

The Walking Dead säsong 11 det sista vi ser av serien?

Att originalserien tar slut innebär dock inte att vi sett det sista av The Walking Dead-franchisen, snarare tvärtom. Redan nu har två spinoff-serier haft premiär; The Walking Dead: World Beyond och Fear the Walking Dead, och för den sistnämnda produceras fortfarande nya avsnitt. Dessutom är det bekräftat att två nya serier är planerade. I år släpps Tales of the Walking Dead, en antologiserie som kommer utforska bakgrundshistorier för olika karaktärer, och 2023 ska en just nu namnlös spinoff-serie baserad på karaktärerna Daryl och Carol har premiär. För de som älskar The Walking Dead finns det således fortfarande mycket att se fram emot i framtiden. 

Se en trailer för den elfte säsongen nedanför:

MER LÄSNING:

NÄSTA ARTIKEL