Christian Ohlsson om att ställa om från idrotten: ”Tog 10 år”

Christian Ohlsson om att ställa om från idrotten: ”Tog 10 år”

  • Discovery+
11 mars 2024 kl. 19:03

Berättar i Superstars 2024 om tankarna bakom sin "olympiska ringarna"-tatuering

I kvällens avsnitt av "Superstars" berättar friidrottslegendaren Christian Ohlsson om sin jobbiga övergång från elitidrottare tillbaka till vardagslivet.

Efter att ha klarat av dagens bågskyttetävling är Superstars-deltagarna på stranden för att svalka av sig i havet och njuta av Cyperns varma sol. Johanna Ojala lägger märket till att Christian Ohlsson har en tatuering på undersidan av armen, som föreställer de olympiska ringarna.

Christian berättar att han gjorde den relativt nyligen, för ungefär tre år sedan, när han gick igenom en väldigt tuff period i sitt liv. Han förklarar att han behövde en påminnelse om vad han åstadkommit här i livet – redan som 24-åring hade han vunnit både EM, VM och OS inom sin sport, friidrott, och mer specifikt tresteg.

Foto: Discovery+

Christian Ohlsson hade svårt att gå vidare efter karriären

Christian berättar att han hade stora problem med övergången från idrottare tillbaka till "det civila livet". Att plötsligt bli av med "sitt egna universum" som han beskriver det, där sponsorer, managers och tränare alla cirkulerar runt honom kom som en chock och var inte något han hade förberett sig på.

– Har man en andra dröm kanske det är enkelt att gå vidare, men jag hade inte det, säger han.

En påminnelse som motiverar

Det tog honom "10 år att känna ett nytt driv" efter att han avslutat sin karriär. Därför gjorde han tatueringen som en påminnelse om att han klarat av så mycket i sitt liv och att han kommer kunna klara av det mesta som livet kastar mot honom.

Trots turbulenta stunder som han fått kämpa sig igenom mår Christian bra i dag. För att fylla luckan som skapades efter att hans karriär tog slut har han hittat andra saker som ger honom glädje, bland annat hans flickvän och deras två barn.

För att se vem som vann bågskyttetävlingen och få veta vem som blir den första att lämna årets tävling, se "Superstars" i kväll klockan 21.00 på Kanal 5 eller Discovery+. Besök Realitytopp för fler nyheter och tv-program och realityserier.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL