Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Behandlingen

Behandlingen – nu på Discovery+

  • Discovery+
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 oktober 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 oktober 2021

Psykisk ohälsa och beroendeproblematik

Sex kända svenskar när de i avskildhet på en skärgårdsö genomgår ett av läkare och terapeuter skräddarsytt behandlingsprogram för psykisk ohälsa och beroendeproblematik.

I Behandlingen - 21 dagar mot ett bättre liv får vi följa Andreas Kleerup, Håkan Hallin, Jackie Ferm, Lancelot Hedman, Ola Rapace och Ängie Dehn när de under tre veckor i avskildhet på en skärgårdsö genomgår individuellt anpassade medicinska och terapeutiska behandlingar, sammansatta och ledda av några av Sveriges främsta och mest erfarna beroendeläkare och terapeuter.

Psykisk ohälsa har hamnat högt på samhällsagendan, drabbar allt fler och är inte sällan förknippat med olika former av beroendeproblematik.

– Det här är det bästa och det värsta jag har varit med om, och det modigaste jag någonsin gjort, säger Jackie Ferm. Det är så viktigt att de här frågorna kommer upp till ytan och vi hoppas att våra berättelser kan bidra till att fler vågar prata om hur de har det, och kanske till och med vågar ta steget att be om hjälp.

De sex medverkande, med vitt skilda livserfarenheter och situationer, har alla kommit olika långt i processen att förstå och hantera just sin problematik och mående. De har olika grader av allvar i sina problem, allt från riskbruk till utvecklade beroenden, och de har alla individuella syften och målsättningar med att genomgå en behandling.

MER LÄSNING: Ola Rapace om slagsmålet med Daniel Craig

Alla medverkande i Behandlingen:

Andreas Kleerup, världsartist, musikproducent och låtskrivare
Angelina ”Ängie” Dehn, musikartist
Håkan Hallin, barchef och tv-profil
Jackie Ferm, författare och tv-profil
Lancelot Hedman, låtskrivare
Ola Rapace, skådespelare

Behandlingsteamet består av:

Tobias Sahlin, leg. psykoterapeut
Ingemar Sköld, psykiatriker och beroendeläkare
Lena Tolvers, alkohol- och drogterapeut
Carlos Stråberg Romero, hälsocoach och fys-tränare

Behandlingen - 21 dagar mot ett bättre liv är ett program i åtta delar, finns nu att se på discovery+ och Kanal 5 och visas veckovis på onsdagar kl. 21.00

NÄSTA ARTIKEL