Detta hände under Loreens bidrag i Melodifestivalen

Detta hände under Loreens bidrag i Melodifestivalen

Filmtopp
25 februari 2023 kl. 21:02

Någon stormade scenen

Mitt under Loreens bidrag under deltävling 4 i Malmö stoppades låten. Vad var det som hände?

Det var många som satte chipsen i halsen när Loreen tvingades avbryta sitt nummer efter att en obehörig person tagit sig upp på scenen. Produktionen valde då att gå ur bild med bidraget och sedermera stoppa henne. Flera säkerhetsvakter hade då under tiden brottat och burit ner person, som hållit uppe ett plakat för produktionen.

För tittarna var förvirringen stor när programledarna, Jesper Rönndahl och Farah Abadi, helt plötsligt hoppade in i rutan och meddelande att bidraget skulle köras om på nytt. Många undrade såklart vad som hade hänt och det gavs inget direkt förklaring.

– Vi fick lite besök på scenen, det är sådant som händer, kommenterade programledaren Farah Abad

I ett uttalande till Expressen säger SVT att de inte exakt visste vad som hände, men valde att bryta för allas säkerhet. De kommer vidare att utreda händelsen.

Under kvällen framkom det sedan att personen som klev upp på scenen var en klimataktivist. 

Efter en försening med drygt 8 minuter kunde sedan Loreen starta om bidraget på nytt. Succén blev då ett faktum och tittarna röstade henne direkt till finalen. Det var en väldig rörd Loreen som tackade för svenska folkets röster och gick av scenen med tårar i ögonen.

 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL