Nya Nyhetsmorgon – så blir programmet

Detta hände när Nyhetsmorgon inte kom igång – kaos i hela huset

Filmtopp
27 februari 2023 kl. 07:42

Sändningen blev halvtimme försenad

Under måndagen den 27 februari kom inte "Nyhetsmorgon" igång som det brukar klockan 05:45. Tydligen ska tekniska strul ha försatt hela huset i kaos.

NyhetsmorgonTV4 är ett av de mest pålitliga inslagen i svenskens morgonrutiner, men under måndagsmorgonen kastades produktionen omkull. Anledningen var omfattande tekniska strul som många personer fick kasta sig över för att lösa. 

När sändningen av Nyhetsmorgon skulle dra i gång drogs produktionen med så pass mycket besvär att starten fördröjdes med drygt en halvtimme. Programledaren Rania Shemoun Olsson kunde flagga för tekniska problem. 

– Som ni har märkt har vi startat mycket mycket senare och på ett annat vis, vi har lite tekniska problem helt enkelt. 

När sändningen väl kom igång syntes inte den vanliga grafiken. Man kunde heller inte visa rörliga inslag under nyhetsrapportering – tittarna fick Istället nöja sig med att få dem upplästa för sig.

Detta hände när Nyhetsmorgon inte kom igång – kaos i hela huset
Foto: TV4.

Kaos i hela huset

Oförutsägbara händelser kan stressa vem som helst. Det märktes att produktionen kämpade sitt yttersta för att åter få igång sändningen av Nyhetsmorgon så som den är tänkt att upplevas. 

– Vi har jättestora tekniska problem i hela TV4-huset, och vi är glada att vi nu åtminstone får ut en kamera och lite ljud. Det jobbas intensivt i hela huset för att lösa problemen och vi hoppas att vi alldeles snart kan precis köra som vanligt, sade den andra programledaren Thomas Ritter kort efter att problemen hade uppenbarats.

Strax före 07 kunde klipp visas, men då utan grafik för att backa upp inslagen. Strax innan klockan 08:00 är läget oförändrat men under tillräcklig kontroll. Om dagens strul kommer att påverka hur lång dagens sändning blir är inte känt. 

 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL