Hero gradient image

Detta gör Alicia Vikander just nu

Sebastian Håkansson | Nyhet
25 augusti 2016
Sebastian Håkansson | Nyhet
25 augusti 2016
Alicia Vikander och Eva Green Stillbildsfoto: Jürgen Olczyk / Airofue AB
Alicia Vikander och Eva Green. Foto: Jürgen Olczyk / Airofue AB

Vår kanske just nu mest lysande internationella filmstjärna, Alicia Vikander, befinner sig i München för inspelningen av Lisa Langseths engelskspråkiga debutfilm Euforia. Förutom Vikander ser vi bl.a. Eva Green (Casino Royale) och Charlotte Rampling (45 ÅR) i filmens mer ledande roller.

"Efter att ha suttit ensam med manusarbetet i fyra år är det underbart att dra ut filmen från pappret och in i verkligheten. Jag är omgiven med fantastiska teammedlemmar på alla nivåer", hälsar Lisa Langseth från inspelningen.

LÄS OCKSÅ: Porträtt Alicia Vikander

Euforia handlar om Ines (Vikander) och Emilie (Green), två systrar som möts igen efter att inte ha setts på flera år och den omvälvande resa de gör tillsammans.

I övriga roller ser vi bl. a. Charles Dance, som vi senast såg i Livet efter dig, Paul Fegis (Ghostbusters), samt Adrian Lester och det brittiska stjärnskottet Mark Stanley.

Euforia är en svensk, brittisk och tysk samproduktion där filmens brittiska producent är Vikarious Productions, Alicia Vikanders egna produktionsbolag som hon nyligen startade upp.

Det är inte första gången som Vikanders och regissören Langseth jobbar ihop. Euforia blir duons tredje film ihop, sedan tidigare spelade Vikander huvudrollen i Langseths debutfilm Till det som är vacker och den kritikerrosade Hotell.