Hero gradient image

Detta är barnen i "Stranger Things"

Sebastian Håkansson | Nyhet
29 juli 2016
Sebastian Håkansson | Nyhet
29 juli 2016
Foto: Netflix
Detta är barnen i Stranger Things. Foto: Netflix

Ingen av de okända unga skådespelarna, som både har offrat hår och tänder för den nya serien, är födda på 80-talet, men de trivs med decenniets principer.

Netflix nya skräck-serie, Stranger Things, har blivit en lyckad produktion i och med dess populäritet på nätet just nu. Serien släpptes i åtta avsnitt den 1 juli och handlar om en liten pojke vid namn Will Byers (Noah Schnapp), som försvinner spårlöst i den amerikanska delstaten Indiana 1983. Samtidigt som familjen, vänner och poliser försöker förstå vad som hänt pojken, dras de alla in i ett mysterium om hemliga statliga experiment, övernaturliga krafter och om en väldigt märklig liten flicka, beskriver Netflix själva handlingen.

Seriens skådespelare är sedan tidigare rätt okända för den allmänna publiken, förutom Winona Ryder, som spelar mamman till den försvunna pojken Will.

Den märkliga flickan med de telepatiska förmågorna heter Elven och spelas av Mille Bobby Brown. 13-åringen har sedan tidigare gjort mindre roller i bland annat Modern family, Grey´s anatomi. I en intervju med Indiewire berättar Brown att hon var tvungen att klippa håret som Charlize Theron i Mad Max, för att kunna spela rollen. Med andra ord slätrakat.

- De satt mig vid sidan av en bild på henne och likheterna var verkligen slående.

Millie Bobby Brown
Foto: Netflix

Mille Bobby Brown avslöjande också att hennes mamma var mer ledsen över de fallande lockarna än vad hon var.

Finn Wolfhard spelar Mike Wheeler i serien och är den som lyckas få Elven till börja prata. Han ska också medverka i nyinspelningen av Stephen Kings ”It”, som Bill Skarsgård även medverkar i.

- Anledningen till att jag älskar Stranger Things är att det inte bara är skräck, utan den innehåller lite av allt möjligt, berättar han till tidningen Vancouver Sun.

Till samma tidningen förklarar seriens skapare, bröderna Matt och Ross Duffer, hur de använder sig av flera referenser till 80-talet.

-Det var en trevligare tid , en mycket enklar tid.

Karaktären ” toothless” eller Dustin Hendersen spelas av Gate Matarozzo. Eftersom serien, enligt Vancouver Sun, skrivs under tiden som den spelas in, kunde karaktären Dustin anpassas efter Matarazzos riktiga framtänder. De växte inte som de skulle och han tvingades opererade sina tänder under inspelningen.

tand
Foto: Netflix

Caleb McLaughlin spelar Lucas Sinclair, en av Wills vänner i serien. Han har tidigare medverkat i flera musikaler. Bland annat Lejon kungen på Broadway.

Redan i början av januari, i år, publicerade Filmtopp en lista med de serier som vi såg mest fram emot under 2016 – där Stranger Things knep en av platserna. Hur bra är serien då?

------ UPPDATERING -------

Efter att "Stranger Things" hade Netflix-premiär recenserade vi serien och belönade den med ett av våra högsta betyg. Di hittar du vår recension här.