Det värsta Leonardo DiCaprio någonsin gjort för en film

Det vidrigaste som Leonardo DiCaprio någonsin har gjort för en film

Filmtopp
27 september 2023 kl. 15:09

"Min reaktion är den du ser på skärmen"

Den Oscarsbelönade skådespelaren har lagt ner mycket arbete i sina karaktärer genom åren, men en av dem krävde extra mycket möda. I en intervju som cirkulerar på nätet får vi veta det vidrigaste Leonardo DiCaprio någonsin gjort för en film.

Om precis en månad är det dags för Oscarsgalan 2023. I år ser vi bara skådespelare som aldrig tidigare har nominerats i kategorin Bästa manliga huvudroll – till skillnad från Leonardo DiCaprio som fick gå hem tomhänt fyra gånger innan han äntligen vann sin guldstatyett. Men till vilket pris?

Det vidrigaste som Leonardo DiCaprio någonsin har gjort för en film
Foto: 20th Century Fox.

Leonardo DiCaprio berättar om det vidrigaste som han någonsin har gjort för en film

Rollen som ledde stjärnan hela vägen fram till prisutdelaren på galan 2016 var den som Hugh Glass i överlevnadsdramat The Revenant – en roll som tvingade Leonardo DiCaprio att göra en hel del bisarra saker för sin karaktär.

I en intervju med Chris Van Vliet diskuterar skådespelaren vad som var det vidrigaste han genomled under inspelningen. Högst upp på listan var den gången han åt rå bisonlever. 

– När man är på de här platserna under en längre tid blir man mer integrerad med sina upplevelser, säger Leonardo DiCaprio och fortsätter:

– Den fejkade levern som de gav mig inte såg verklig ut, och Arthur [Redcloud], en ursprungsamerikan som jag jobbade med på den sekvensen, åt rå bisonlever stup i kvarten och beskrev den som lyxig mat inom hans kultur. Jag som åt en stor geléklump bestämde mig för att den äkta varan... min reaktion är den du ser på skärmen. 

Det vidrigaste som Leonardo DiCaprio någonsin har gjort för en film
Foto: 20th Century Fox.

En otroligt tuff filminspelning

Inspelningen av The Revenant är sedan länge känd för att ha varit en av de hårdaste i Hollywoods moderna historia, med filmarbetare som beskrivit den som ett "levande helvete". Framför allt ska det haft att göra med långa och krävande tagningar under extrema väderförhållanden, luriga underlag, kallt vatten och kommunikationsutmaningar. Regissören Alejandro González Iñárritu ville fånga en rå känsla och använde därför begränsat med konstgjorda ljussättningar på plats eller en studios bekvämlighet. 

I ett senare skede anklagade fackförbundet IATSE local 212 inspelningen av The Revenant för att vara farlig. Förbundets ordförande Damien Petti hävdade då att uppåt tjugo personer från teamet sparkades för att de lyfte frågor om hälsorisker. Produktionsbolaget New Regency menar bestämt att man inte satte någons hälsa på spel.

Här kan du se ett klipp på när skådespelaren äter levern under en tagning i The Revenant

Inför årets Oscarsgala är det Austin Butler (Elvis), Colin Farrell (The Banshees of Inisherin), Brendan Fraser (The Whale), Paul Mescal (Aftersun) och BIll Nighy (Living) som har chans på att vinna det prestigefyllda priset. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL