Det öppnar starkt i USA

"Det" öppnar starkt i USA

Uppdaterad 24 oktober 2019 kl. 13:58 | Publicerad 10 september 2017 kl. 16:00

Från skräckthrillern "Det". Fyra barn tittar upp i genom ett grotthål.

De flesta av sommarens biosläpp har mötts av hård kritik från både recensenter och publiken. Biobesöken och intäkterna har legat på ovanligt låga nivåer i USA. Men den trenden har nu brutits genom öppningshelgen av New Lines skräckthriller, Det.

Under sina premiärdagar beräknas filmen dra in omkring 103 miljoner dollar. Det är den största öppningshelgen i USA sedan Spider-Man: Homecoming under dagarna 7-9 juli som lyckades inkassera 117 miljoner dollar. Totalt lägger sig Det på femte plats för år 2017:s bästa öppningar i USA efter Skönheten och odjuretGuardians of the Galaxy Vol. 2Spider-Man: Homecoming och Wonder Woman.

Läs också: Recension: Det (2017)

Bill Skarsgård som clownen Pennywise i skräckthrillern Det. En röd ballong svävar framför honom.

Både kritiker och fans har hyllat Det och det ryktas om att en uppföljare redan är i planeringsfasen. Hur pass bra filmen slår internationellt kommer vi märka av så småningom. I stora delar av världen har filmen redan haft premiär, men den sista, i Japan, äger inte rum förrän den 4:e november.

Men de svenska fansen behöver inte vänta lika länge. Filmen har premiär redan nu på onsdag, den 13:e september och förväntningarna verkar höga, inte minst på Bill Skarsgård i rollen som clownen, Pennywise. Men kommer den svenska publiken hålla med amerikanarna? Om en vecka vet vi besked!


Vad tror du ? Kommer Det mötas av lika stora framgångar i Sverige som i USA? Dela gärna med dig av dina tankar!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL