Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Det kanske blir en Oscarsvinnare

"Det" kanske blir en Oscarsvinnare

Kristian Andersson | Nyhet
05 november 2017
Kristian Andersson | Nyhet
05 november 2017

Warner Bros har utsett nästa Oscarsvinnare!

Det

2017 har varit ett framgångsrikt år för skräckfilmer. Allra bäst har det emellertid gått för Warner bros. filmatisering av Stephen King-romanen "Det", som både har blivit en kritiker- och publikfavorit. Nu planerar Warner att rulla igång en Oscarskampanj för filmen.

Innan premiären var det tydligt att filmatiseringen av Stephen King-romanen "Det" skulle göra bra ifrån sig på intäktsfronten. Hypen var stor och bilderna på Bill Skarsgård som clownen Pennywise spred sig som en löpeld över internet. Även om den kommersiella succén var förutsägbar, var det inte alls lika självklart att filmen skulle bli något av en kritikerfavorit.

Till mångas förvåning gick nämligen inte bara "Det" hem hos biopubliken utan också hos kritikerkåren, något som händer relativt ovanligt när det kommer till skräckfilm. Även vi på Filmtopp imponerades av filen och inkluderar den på vår lista över årets bästa filmer.

2017 har varit ett framgångsrikt år för skräckfilmer med väl mottagna titlar som ”Get Out”, ”Happy Death Day” och ”Geralds Game”. Om vi ser till biointäkterna är det dock ingen skräckfilm under årets lopp gjort lika bra ifrån sig som "Det" med sina intjänade 670 miljoner dollar.

Succén med "Det” har fått Warner Bros att satsa pengar på nya mindre projekt och har också fått bolaget att inleda en Oscarskampanj för att få filmen nominerad i tunga kategorier, som "Bästa film", "Bästa regi" och kategorierna för "bästa skådespelare".

Tror du att "Det" har en chans Oscarsmässigt?