Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Hero gradient image

Fansen kan stilla sin oro – "Det" verkar få 15-årsgräns

Kristian Andersson | Nyhet
19 juli 2017
Kristian Andersson | Nyhet
19 juli 2017

"Det" kommer inte att bli en film för den yngre publiken

Bill Skarsgård som "Det"

Från beskedet om att ”Det” skulle få en remake har skräckfilmsentusiaster varit rädda för att filmen skulle ämnas åt en yngre publik med en åldersgräns på 11år. Enligt Cinemablend kan fansen stilla sin oro.

Efter förhandlingar mellan filmbolaget New Line och filmens regissör Andy Muschetti har de båda parterna kommit fram till att filmen är ämnad för en äldre publik. Nu har "Det" fått en R-rating, vilket motsvarar den svenska 15-årsgränsen. Vi har också fått reda på att nya ”Det” kommer med allra största sannolikhet delas upp i två delar.

Andy Muschetti motiverar 15-årsgränsen med följande argument:

”Från allra första start och diskussioner mellan produktionsbolaget New Line var det självklart att höja åldersgränsen dels för att filmen till viss del handlar om att vissa barn dör. Hade man haft en 11års gräns så hade slutet inte blivit lika bra. Det var tur att produktionsbolaget var helt på vår sida.”

Personligen tycker jag att detta är en mycket god nyhet eftersom Stephen Kings hemska clown, Penny Wise, inte kan göras barnvänlig. Det vore helt omöjligt i min värld.

Tycker du att det är bra eller dåligt att "Det" görs för en äldre publik?