Desperation i Robinson när deltagare tävlar om samtal hem

Desperation i Robinson när deltagare tävlar om samtal hem

15 maj 2023 kl. 07:05

Starka känslor i veckans första Immunitetskamp

Den sista veckan innan finalveckan är här och flera deltagare kommer att behöva lämna “Robinson”. I den första Immunitetskampen tävlar deltagarna om en immunitet men också ett samtal hem, vilket väcker desperation hos flera av dem.

SPOILER-VARNING! Artikeln innehåller händelser från dagens (måndag) avsnitt av "Robinson" 2023. Läs inte vidare om du ej sett det.

Deltagarna börjar nu närma sig finalveckan i Robinson 2023 med bara denna vecka kvar. Den långa vistelsen på ön har gett samtliga deltagare hemlängtan. Därför blir alla extra exalterade när de får veta att vinnaren av dagens tävling kommer att få ett samtal hem. Men man vinner också en immunitet i säsongens första Immunitetskamp. Immunitet kommer att vara extra viktigt denna vecka då flera deltagare kommer att behöva lämna Robinson innan finalveckan, och de kommer inte längre att få åka till Gränslandet

Desperation i Robinson när deltagare tävlar om samtal hem
Foto: TV4.

Desperation när Robinson-deltagare kämpar för samtal hem

Innan kampen startar rörs många till tårar av tanken på att kunna prata med nära och kära. För Sophie Sörkvist känns samtalet viktigare att vinna än immuniteten i detta läge. Sophie ses som en stark deltagare i de flesta tävlingar men i just den här verkar hon därför ge extra mycket energi.

Under en hinderbana där det gäller att bygga och balansera över sin egen väg med plankor, ligger Sophie tätt med Oskar Hammarstedt som snabbt tar ledning i tävlingen. Men samtalet ligger tungt i Sophies sinne och gör att hon tappar fokus under balanserandet. Oskar drar då ifrån och vinner Immunitetskampen.

Desperation i Robinson när deltagare tävlar om samtal hem
Foto: TV4.

Att Oskar vann lämnar Sophie, men också resten av deltagarna, besvikna att de missade chansen att få ringa hem. Men Anders Lundin meddelar att Oskar i själva verket har vunnit två samtal, och att han nu får välja vilken deltagare han vill ge det andra samtalet till. Ett tufft beslut som vi får veta först imorgon, tisdag, hur han väljer att fatta det.

Du följer “Robinson” 2023 på TV4, TV4 Play och C More.ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL