Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Extra: Denzel Washington tippas ta hem sin tredje Oscar

Extra: Denzel Washington tippas ta hem sin tredje Oscar

Rasmus Torstensson
Rasmus Torstensson | Nyhet
21 februari 2017
Rasmus Torstensson
Rasmus Torstensson | Nyhet
21 februari 2017

Denzel Washington och Operah Winfrey "Fences"

Med bara några dagar kvar till Oscarsgalan tros Denzel Washington (Fences) stå som segrare i kategorin bästa manliga huvudroll. Iallafall om man ska lita på bettingsidan Goldderby.com, som med hjälp av flera framstående amerikanska filmkritiker satt odds på en eventuell segrare.

Trots att Casey Affleck (Manchester By The Sea)  vunnit både Golden Globe och BAFTA i samma kategori har Washington nu lägre odds ( 1/1 mot Afflecks 5/4) eftersom han vann kampen om SAG-statyetten (Screen Actors Guild) förra veckan. Ett exempel på en liknande situation var året 2009. Mickey Rourke vann en Golden Globe och en BAFTA för sin insats i The Wrestler men stod sedan lottlös när Sean Penn, vinnaren av SAG, kammade hem en Oscar för Milk. Faktum är att samtliga SAG-vinnare i kategorin bästa manliga huvudroll de senaste tolv åren också stått som segrare på Oscarsgalan.

Att Denzel Washington är en fantastisk skådespelare råder det inga tvivel om. Två Oscarsstatyetter och sammanlagt sju nomineringar säger det mesta. Dock hade jag ser jag helst att Affleck vinner. I min bok stod han för årets absoluta bästa skådespelarprestation alla kategorier förra året i årets kanske bästa film.

Hur som helst ska det bli enormt spännande att se vem som slutligen vinner. Svaret får vi Svenskar på Söndagsnatten, där Aftonbladet sänder galan via webben. Missa inte! 

NÄSTA ARTIKEL