Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Dennis Quaid spelar Ronald Reagan i ny film

Dennis Quaid spelar Ronald Reagan i ny film

Kristian Andersson | Nyhet
23 juni 2018
Kristian Andersson | Nyhet
23 juni 2018

Den amerikanska  skådespelaren och presidenten Ronald Reagan skildras av Dennis Quaid i "Reagan".

Dennis Quaid ska spela den äldre Ronald Reagan i en film som fokuserar på presidentens liv. Även David Henrie och Jon Voight är klara för medverkan. "Reagan" förväntas ha premiär under hösten 2019.

Enligt THR har Dennis Quaid precis avslutat förhandlingarna om att spela den amerikanska presidenten Ronald Reagan i en film som fått namnet Reagan. Reagan hade ett händelserikt liv som president och skådespelare. Han var bland annat med i filmer som Bödlarna och Ringar på vattnet.

Filmen skildrar Reagans liv från barnsben till att bli Amerikas president och hans motgångar i livet. Vi får också följa livet som skådespelare, hur han vann skådespelarpriset Screen Actors Guild men också slutet av livet då han fick sjukdomen alzheimer.

David Henrie, som vi känner igen från Wizard of Waverly Place, kommer spela Reagan som ung och Dennis Quaid som skildrar honom som vuxen. Även Jon Voight ska medverka i filmen. Här kan du läsa att Nicolas Cage också fått erbjudande om att spela Reagan.

Manuset är skrivet av Howie Klausner och Jonas McCord. Producera kommer Mark Joseph göra. Det sägs att Joseph har träffat femtio vänner till Reagan för att rättvist kunna göra en film om honom.

Sean McNamara, som gjort filmer som The Miracle Season och Soul Surfer, är klar för att regissera och har 21 miljoner dollar till sitt förfogande att skapa denna film.

Filmen kommer att ha premiär under sommaren 2019.

Tror du Dennis Quaid kommer göra ett bra jobb som Ronald Reagan om inte vem tycker du hade gjort rollen bättre?