Då har Dune världspremiär!

Denis Villeneuve säger att det "vore en dröm" att göra Dune 3

Filmtopp
28 augusti 2023 kl. 09:15

Rymdoperan kan fortsätta längre än väntat

Nästa år möts vi av "Dune 2" på biograferna. Nu berättar regissören Denis Villeneuve att en tredje film kan bli verklighet.

Nyligen möttes vi av beskedet om att Dune: Part Two skjuts upp till nästa år på grund av den rådande Hollywoodstrejken. Istället för att släppas nu till hösten får fansen vänta till mars 2024.

Trots att arbetet med filmserien har varit långvarigt – filmens regissör Denis Villeneuve började arbeta på Dune redan 2017 – säger nu den kanadensiske filmskaparen att han vill göra en tredje del.

Denis Villeneuve säger att det "vore en dröm" att göra Dune 3

Det är till Empire Magazine som Arrival-regissören avslöjar nyheten om att han har planar på att göra en ytterligare film i Dune-världen.

– Om jag lyckas skapa en trilogi, skulle det vara drömmen, säger filmskaparen.

Den tredje delen skulle i så fall baseras på Frank Herberts bok Dune Messiah, som är den direkta uppföljaren till Dune.

Dune Messiah skrevs som en reaktion på det faktum att människor uppfattade Paul Atreides [Timothée Chalamets karaktär] som en hjälte, vilket inte var det han ville göra. Min tolkning av Dune är närmare hans idé att det faktiskt är en varning.

En tredje del skulle markera slutet för Denis Villeneuves tid i Dune-världen. "Därefter blir böckerna mer… esoteriska", säger regissören.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL