Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Blade Runner

Denis Villeneuve: "Jag ska göra Star Wars-filmen jag aldrig såg"

Axel Diedrichs | Nyhet
19 januari 2018
Axel Diedrichs | Nyhet
19 januari 2018

Regissören bakom "Arrival" och "Blade Runner 2049" kommer snart tillbaka – med nytt framtidsäventyr.

Denis Villeneuves senaste två projekt var Arrival och Blade Runner 2049Nu vill han göra mer sci-fi, ett adaptionssprojekt, som kallas för "Dune". 

Den kanadensiske regissören går från klarhet till klarhet. Från drama till sci-fi. Nu vill han göra en filmatisering på Dune, en science fiction-novell från 1965. Denis Villeneuve påstår att George Lucas hämtade massvis med inspiration från boken när han skrev manuset till Star Wars. 

Dune har redan en filmatisering, från 1986, av ingen mindre än David Lynch, som ligger bakom Twin Peaks. I en intervju med Yahoo! Movies delar Denis Villeneuve med sig av sina tankar om att göra en nyfilmatisering.

– David Lynch gjorde en gång i tiden jättebra adaption på Dune, han är en av vår tids främsta filmskapare och han har min fullaste respekt. Men även om jag verkligen gillar hans film, är den inte vad jag drömmer om när jag tänker på Dune som film. Jag kommer att gå tillbaka till boken och förverkliga de bilder jag får av den. Jag vill göra Star Wars-filmen jag aldrig sett.

Vad tror du, kan Denis Villeneuve golva oss igen med ett nytt framtidsopus?