Den ökända tv-showen Dr. Phil läggs snart ner

Den ökända tv-showen Dr. Phil läggs snart ner

01 februari 2023 kl. 11:02

Med 21 år i bagaget släpper Dr. Phil taget om sitt program och tar sikte på nya äventyr

Tv-showen som tog hela Amerika med storm ska nu, efter 21 säsonger och drygt 3 500 avsnitt, läggas ner fram mot våren 2023.

Philip Calvin McGraw, 72, känd som tv-personligheten med namnet Dr. Phil slog igenom i USA redan i september 2002, efter att ha få vara med i Oprah Winfrey Show. Därefter bestämde sig McGraw för att göra sin egna tv-show och den tog minst sagt USA med storm. Profilen har en doktorsexamen i klinisk psykologi och i sin talkshow har han oftast hjälpt folk med familje- och relationsrelaterade problem.  

Dr. Phil har med sitt program nått ut till en stor mängd tittare i många olika länder, men nu når framgångssagan snart sitt slut. Till våren avslutas programmet. Philip McGraw säger nu att det finns mer saker i livet som han vill göra. Han säger även att han välsignats med 25 år i dags-tv.

I ett uttalande berättar han:

– Med det här programmet har vi hjälp tusentals människor och miljoner tittare med allt från beroende och äktenskap till mental hälsa och barnuppfostran. Det har varit ett otroligt kapitel av mitt liv och min karriär, men samtidigt som jag lämnar dags-tv bakom mig finns det så mycket mer jag vill göra, rapporterar Hollywood Reporter.

Philip McGrav är både medlem och uppskattad partner i CBS/King World-familjen och trots att han nu lägger ner showen efter 21 år kvarstår den goda relationen säger, säger CBS Media Ventures president Steve LoCascio

– Phil har förändrat landskapet för dags-tv med en av de mest populära talkshowerna någonsin, säger LoCascio i ett uttalande.

Kritik mot Phil

En av Amerikas största psykologer, med tv-showen som når ut till ca. 2 miljoner tittare dagligen har fått stark kritik genom åren. Tv-kändisen har bland annat blivit av med sin licens som psykolog och har inte förnyat den. Phil är även misstänkt för en rad olika skandaler, inklusive grova anklagelser som sexuella övergrepp, tyranniska chefsmetoder, äktenskapsproblem, bråk med kändisar och otrohet. 

I Sverige kan du se "Dr. Phil" på TV8.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL