Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Den inre cirkeln - ny svensk serie på Viaplay

Den inre cirkeln - ny svensk serie på Viaplay

Sebastian Håkansson | Nyhet
20 februari 2019
Sebastian Håkansson | Nyhet
20 februari 2019

Viaplays nya satsning heter "Den inre cirkeln"

Den inre cirkeln Viaplay
Viaplays "Den inre cirkeln" har premiär 22 mars. Foto: Viaplay

Nordic Entertainment Groups nya storsatsning Den inre cirkeln på Viaplay ses enligt de själva  som en av serierna att se mest fram emot under 2019. Detta politiska spänningsdrama nominerades dessutom för Bästa manus till tv-serie på Göteborg film festival. Den 22 mars är det premiär för Viaplays nya originalserie, som är fritt baserad på Per Schlingmann bok där Niklas Engdahl och Nanna Blondell spelar de bärande rollerna.

Inspelningen inleddes i somras på Gotland och tar avstamp under några heta sommardagar i Almedalen. Niklas Engdahl (Bonusfamiljen, Solsidan) spelar näringsminister David Ehrling som tillsammans med sin skarpa pressekreterare Lena Nilsdotter, spelad av Nanna Blondell (Hassel), försöker utöka sin position inom partiet. Samtidigt börjar hans inte helt fläckfria förflutna att komma upp till ytan. Medan det politiska spelet pågår i det dolda under Almedalsveckan börjar reportern Josephine Sparre, spelad av Ebba Hultkvist Stragne (Skärgårdsdoktorn, På spåret), att gräva i ministerns historia.

 Nu har den officiella trailern till Den inre cirkeln släppts:

- Det är lite av en drömchans att få spela den bärande rollen i Den inre cirkeln som näringsminister David Ehrling. Tack vare Per Schlingmann som ett ovärderligt bollplank har vi gjort en autentisk skildring av det politiska spelet och mediala spelet i Almedalen. Viaplay och Fundament Film har gjort en fantastisk spännande och bred serie där det också finns hög igenkänning i det där ständiga avvägandet mellan familj och karriär, säger Niklas Engdahl i ett pressmeddelande.

Spana även in => de bästa serierna just nu

Den officiella trailern till Den inre cirkeln släpps nu där publiken får en inblick i spelet bakom kulisserna under politikerveckan i Almedalen. Anna Bjelkerud, Babben Larsson, Olle Sarri, Melinda Kinnaman och Dag Malmberg har också ledande roller. Huvudförfattare och regissör till Den inre cirkeln är Håkan Lindhé.

- Utöver det nervkittlande politiska dramat får tittarna möta makthavarens familj och följa deras reaktioner när kampen om makten intensifieras. Håkan Lindhé har utifrån min bok utvecklat en gripande berättelse och vi har lyckats skapa en berättelse som är underhållande och ställer viktiga frågor. Det blir väldigt spännande att ta del av publikens reaktioner, säger Per Schlingmann.

Nordic Entertainment Group planerar att släppa minst 20 Viaplay Originals varje år där Den inre cirkeln är en av vårens stora satsningar. Serien kommer att släppas i åtta delar och produceras av Fundament Film i samproduktion med Film Capital Stockholm/Gotlands Filmfond.

Självklart kommer Filmtopp.se att recensera Den inre cirkeln så håll utkik på sajten!

NÄSTA ARTIKEL