Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Den inre cirkeln får premiär på TV3 med dubbelavsnitt

Den inre cirkeln får premiär på TV3 med dubbelavsnitt

Sebastian Håkansson | Nyhet
09 augusti 2019
Sebastian Håkansson | Nyhet
09 augusti 2019
Foto: Nordic Entertainment Group

Det politiska spänningsdramat Den inre cirkeln har premiär på TV3 med ett dubbelavsnitt den 26 augusti. Nordic Entertainment Groups storsatsning var en av de mest sedda originalserierna på Viaplay under våren och serien är fritt baserad på Per Schlingmanns bok om spelet bakom kulisserna under Almedalsveckan. De bärande rollerna spelas av Niklas Engdahl och Nanna Blondell.

Handlingen i den politiska dramathrillern Den inre cirkeln tar avstamp under några heta sommardagar på Gotland där Niklas Engdahl (Bonusfamiljen, Solsidan) spelar näringsminister David Ehrling som tillsammans med sin skarpa pressekreterare Lena Nilsdotter, spelad av Nanna Blondell (Hassel), försöker utöka sin position inom partiet. Samtidigt börjar hans inte helt fläckfria förflutna att komma upp till ytan. Medan det politiska spelet pågår i det dolda under Almedalsveckan börjar reportern Josephine Sparre, spelad av Ebba Hultkvist Stragne (Skärgårdsdoktorn, På spåret), att gräva i ministerns historia.

- Vi har redan fått väldigt fin respons kring Den inre cirkeln på Viaplay och det ska bli roligt att kunna dela denna spännande politiska dramaserie med en ännu bredare publik på TV3 i höst, säger Niklas Engdahl.

Den inre cirkeln var en av de mest sedda originalserierna på Viaplay under våren. Även Anna Bjelkerud, Babben Larsson, Olle Sarri, Melinda Kinnaman och Dag Malmberg har ledande roller i serien som är fritt baserad på Per Schlingmanns bok "I maktens öga". Huvudförfattare och regissör till Den inre cirkeln är Håkan Lindhé.

Nordic Entertainment Group planerar att släppa minst 20 Viaplay Originals varje år där Den inre cirkeln är en av årets stora satsningar. Serien i åtta delar hade exklusiv premiär på Viaplay tidigare i år och har nu premiär på TV3 med ett dubbelavsnitt den 26 augusti kl 21.00.

Den inre cirkeln nominerades för Bästa manus till tv-serie på Göteborgs Film Festival och har producerats av Fundament Film i samproduktion med Film Capital Stockholm/Gotlands Filmfond.