Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Deadly Class

Deadly Class säsong 2 – Detta vet vi!

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 november 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
07 november 2020

Vad händer med den actionpackade ungdomsserien?

Nu går det att se Rick Remender och Miles Orion Feldsotts serie "Deadly Class" på Netflix. Vi har kikat närmare på om vi kan förvänta oss en andra säsong av serien.

Deadly Class är en äventyrlig och actionpackad ungdomsserie med en stor dos svart humor. Serien är utvecklad av Rick Remender och Miles Orion Feldsott och som producenter ser vi inga mindre än Anthony och Joseph Russo, bröderna som har legat bakom flera Marvel-filmer.

Dränkt i allt som heter 80-tal handlar Deadly Class om ett gäng elever, på en annorlunda privatskola där världens största brottsfamiljer skickar sina barn. Upplagt för konflikter? You bet.

Till skillnad från vad många kanske tror så är inte serien utvecklad av Netflix utan av Syfy. Den första säsongen består av 10 stycken entimmesavsnitt och har fått ett blandat mottagande. Serien har exempelvis prisats för sin läckra estetik, men fått anmärkningar på sitt, i många ögons, långsamma tempo.

Nu när serien har börjat visas på Netflix och snabbt klättrat upp bland de mest populära titlarna just nu, så är det givetvis många som undrar om vi kan förvänta oss en fortsättning.

Det korta svaret är ett blankt "nej". Syfy valde nämligen att säga upp serien redan i juni 2019. Det något längre, och bra mycket mer optimistiska svaret, är ett milt "nja".

Netflix har nämligen sedan tidigare köpt upp serier för att sedan vidareutveckla dem under egen regi. Och sett till att Deadly Class ändå har blivit en tittarfavorit hos streamingtjänsten är det inte omöjligt att Netflix själva väljer att göra en ny säsong… men tyvärr är det bara något vi kan spekulera i.

Vi får helt enkelt hålla tummarna och hoppas.

För mer läsning, se vår lista över de bästa Netflix-serierna!

 

 

NÄSTA ARTIKEL