De har huvudrollerna i nya Utvandrarna

De har huvudrollerna i nya Utvandrarna

Filmtopp
25 juni 2020 kl. 09:06

Tvättar bort småländskan.

Vilhelm Mobergs "Utvandrarna" får ny filmatisering i regi av Erik Poppe. I filmen ser vi Lisa Carlehed som Kristina och Gustaf Skarsgård som Karl Oskar. I den här versionen kommer berättelsens främsta fokus att ligga på Kristina.

Liv Ullman i "Utvandrarna".
Liv Ullman som Kristina i "Utvandrarna". Foto: SF Studios.

Vi har vetat sedan en tid tillbaka att det planeras för en ny filmatisering på Vilhelm Mobergs klassiker Utvandrarna. Nu rapporterar DN nya uppgifter om filmen. Inte minst kan vi nu dela nyheten att Lisa Carlehed och Gustaf Skarsgård ska spela bondeparet Kristina & Karl Oskar.

I nya Utvandrarna kommer Kristina att ha ett större fokus än vi tidigare sett.

– Om den gamla filmen följer en hel grupp människor är det här en historia berättad ur Kristinas synvinkel, säger Lisa Carlehed till DN.

Hon fortsätter: 

– Det ska inte bli någon dålig remake, för vi alla älskar den filmen. Vi vill bara berätta en annan historia. 

En annan anmärkningsvärd förändring blir att man nu skippar den småländska dialekten. Istället ska samtliga karaktärer vara dialektlösa.

Filmen regisseras av den norske filmskaparen Erik Poppe som bland annat ligger bakom filmerna Kungens val och Utöya: 22 juli

Tills vi faller
Lisa Carlehed i "Tills vi faller". Foto: Meta Film.

Lisa Carlehed var senast aktuell med den danske storfilmen De förbannade åren och är också känd för Tills vi faller som gav henne en Bodil-nominering. Skarsgård såg vi nyligen i Jesper Ganslandts hyllade drama 438 dagar för vilken han blev Guldbaggenominerad i kategorin Bästa manliga huvudroll.

Gustaf Skarsgård och Matias Varela i "438 dagar".
Gustaf Skarsgård och Matias Varela i "438 dagar". Foto: SF Studios.

1971 släpptes Jan Troells version av "Utvandrarna" som blev nominerad till hela fem Oscars, bland annat för Bästa film. 

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL