De är vidare till finalen i Mästarnas Mästare 2023

De är vidare till finalen i Mästarnas Mästare 2023

30 april 2023 kl. 20:04

En deltagare snubblar på målsnöret i den sista nattduellen

I veckans avsnitt av “Mästarnas Mästare” på SVT gör de fem kvarvarande mästarna upp i både mentala och fysiska tävlingar om att ta sig vidare till final. Säsongens sista nattduell avgör vem som tar den sista platsen och vem som tvingas lämna programmet – precis innan finalen.

OBS! Artikeln innehåller spoilers från dagens (30 april) avsnitt av “Mästarnas Mästare” på SVT. 

Mästarnas Mästare 2023
Fram Stilla Bak. Foto: SVT

Tävlingar i närminne och fokus

Säsongens näst sista avsnitt av Mästarnas MästareSVT inleds i den jugoslaviske diktatorn Titos övergivna lyxvilla där tävlingen Tidsmemory ska ta plats. Inne i Titos gamla privata gemak har ett antal prydnadsföremål placerats ut. Mästarna får sju minuter på sig att gå igenom rummen och memorera föremålen för att sedan upprepa vad de sett i den ordning de väljer att lämna rummen. Det slutar med att Nils van der Poel vinner tävlingen och tar i och med det en tidig ledning i tabellen. 

– Man blir ju lite ödmjuk när man står där, ofta är man ju så uppslukad av puls, men det här var spännande, säger Nils

Nästa tävling är återkommande i programmet – Fram Stilla Bak. Den går ut på att när en specifik färg visas upp betyder det antingen stå kvar, lägga sig ner, kliva fram eller kliva bak. Alla mästarna får tre chanser var och sållas ut i takt med att alla deras chanser är förbrukade då det är den som är långsammast i varje omgång som mister en chans. Nils tar hem vinsten i även den här tävlingen, och på ett övertygande sätt då han har två chanser kvar när alla andra åkt ut. 

Mästarnas Mästare 2023
Sisyfos. Foto: SVT

Ytterligare en klassiker

I avsnittets sista tävling har det blivit dags för ytterligare en klassiker – Sisyfos. Mästarna ska putta ett klot uppför och nedför en backe i flera varv och gå i mål snabbast möjligt. Alla deltagarna känner sig både oroliga inför det kraftprov som väntar, men även taggade på att få bocka av ännu en klassiker. Den enda som kan känna sig säker inför är Nils som överlägset leder tabellen, vem som helst av de andra fyra kan hamna i nattduell. Det är Johan Wissman som blir först över mållinjen. 

– Jamen äntligen känns det lite som faktiskt, glad att jag fick vinna en tävling tillslut, säger Johan

Jonna Adlerteg kommer sist i mål och även i tabellen och det är därmed hon som hamnar direkt i nattduell. 

Mästarnas Mästare 2023
Jonna Adlerteg. Foto: SVT

Snubblar på målsnöret

I säsongens sista nattduell har det blivit dags att ta reda på vem som är den som snubblar på målsnöret och missar finalen. Jonna vill inte möta Jörgen Brink för att han varit där flera gånger tidigare och vunnit och hon vill heller inte välja Jens Byggmark som är den enda andra kvar från deras grupp. Därför väljer hon att möta Johan. I nattduellen vinner Johan två raka omgångar och blir den sista deltagaren att ta sig till final samtidigt som Jonna åker ut. Hon är ändå nöjd med sin insats och har haft jättekul. 

– Första gången gymnastik är med i Mästarnas Mästare så visar du övertydligt att gymnastik är fantastiskt. Du är alltså en av de bästa deltagarna vi någonsin haft på dessa femton år med åtta segrar, säger programledaren Micke Leijnegard

Nu är det endast fyra deltagare kvar som kämpar om en sista titel, den som mästarnas mästare 2023. Och vem som tar hem vinsten i den 15:e säsongen får vi se i nästa veckas finalavsnitt. 

Missa inte “Mästarnas Mästare” som sänds söndagar på SVT. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL