Nu på bio

Det senaste på biofronten!

De är med i Robssons – C Mores nya robcom för familjen

De är med i Robssons – C Mores nya robcom för familjen

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 juni 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
25 juni 2020

C More fortsätter att samla familjen med högkvalitativt svenskt drama för barn och unga.

Nu tar Helena af Sandeberg, Linus Wahlgren, Victor Beer och Elisabeth Drejenstam Papadogeorgou plats som huvudrollsinnehavare i Robssons – en robcom för hela familjen.

Robssons är Sveriges första robcom - alltså robotkomedi - och är en idé av Fredde Granberg och Thomas Claesson som bland annat ligger bakom förra årets julkalender i SVT, Panik i tomteverkstan (2019), liksom Familjen Rysberg (2015) och kultförklarade Hem till Midgård (2004). Granberg och Claesson skriver och regisserar också Robssons.

Robssons handlar om familjen Robsson som har skapats av och skickats till planeten Jorden av utomjordingar i syfte att undersöka planeten som en framtida boplats. Uppgiften för robotfamiljen är att samla så mycket information som möjligt om hur människor lever, bland annat genom att iaktta sina grannar. Men uppdraget blir svårare än de trott då människan visar sig vara en enormt komplicerad varelse fullproppad med något så märkligt som känslor.

Rollistan för Robssons är nu klar och mamman i familjen, Roberta Robsson, spelas av Helena af Sandeberg (Störst av allt, Lyckligare kan ingen vara) medan robotpappan Robert Robsson spelas av Linus Wahlgren (Bäckström, Morden i Sandhamn). Barnen Robin och Rob spelas av Elisabeth Drejenstam Papadogeorgou (Panik i tomteverkstan) respektive Victor Beer (I Just Want to be Cool, Småstaden).

Dessutom återfinns Maja Kin (Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet, Parterapi) och Messiah Hallberg (Finaste familjen, Stockholm-Båstad) i rollerna som de präktiga grannarna Carro och Jonas.

- När stora delar av forskarvärlden kämpar för att få fram de ultimata robotarna med AI, artificiell intelligens, så ville vi gå åt ett helt annat håll. Vi ville skapa världens första robotar med AO, artificiell ointelligens: Familjen Robsson, säger Fredde Granberg och Thomas Claesson.

- Robssons bjuder på precis den där knasiga igenkänningshumorn som bara Fredde Granberg och Thomas Claesson kan skapa, och med den här skådespelarlistan finns alla förutsättningar för en ny succé. Att sätta robotar i en sitcom-miljö har aldrig gjorts förut, och jag är helt övertygad om att vi är många föräldrar som längtar efter att samlas framför denna robcom tillsammans med våra barn i höst, säger Josefine Tengblad, dramachef på C More och TV4.

Robssons är en serie i tio avsnitt á 22 minuter och kommer att ha premiär på C More i höst. Robssons produceras av Josephine Wallner på Nordisk Film TV på beställning av C More och TV4, med Lisa Dahlberg som exekutiv producent. Fredde Granberg och Thomas Claesson skriver och regisserar Robssons.

"Robssons" är en del av en omfattande satsning som C More och TV4 gör på högkvalitativt drama för barn och unga. Satsningen inleddes med originalserien Ture Sventon och Bermudatriangelns hemlighet och fortsätter i hög takt. 

NÄSTA ARTIKEL