Nu på bio

Det senaste på biofronten!

DC Comics film Shazam! anlitar Asher Angel som Billy Batson

DC Comics film Shazam! anlitar Asher Angel som Billy Batson

Evelina Block | Nyhet
08 november 2017
Evelina Block | Nyhet
08 november 2017

Asher Angel är nästa namn som ansluter sig  till DC Comics film "Shazam!".

Enligt THR blir det en ung skådespelare vid namn Asher Angel som kommer att spela Billy Batson i DC Comics och New Line Cinemas kommande film Shazam!. Asher Angel har framträtt en del på tv, men detta blir hans mest profilerade roll hittills.

Shazam är en superhjälte med lite brokig historia, från början hette han Captain Marvel (fast han inte tillhör Marvel) och är ganska snarlik Stålmannen vad gäller sina krafter. Förutom en liten detalj att han är ett barn. Med förmågan att förvandla sig till en vuxen superhjälte när han ropar "Shazam!".

Namnet är en akronym av de gamla gudarna och historiska figurerna Salomon, Herkules, Atlas, Zeus, Akilles och Merkurius, från vilka Billy Batson får sina krafter.

Zachary Levi kommer att spela rollen av den vuxna Shazam. Vilket skådespelaren själv delade på sin instagram. Det har också talats om att Dwayne "The Rock" Johnson kommer att spela superhjältens nemesis, Black Adam och att Mark Strong ska spela superskurken Dr. Thaddeus Sivana. Svenske David F. Sandberg (Annabelle: Creation) regisserar utifrån manus skrivet av Henry Gayden och Darren Lemke.

THR rapporterade redan i juli att Shazam! skulle komma att bli nästa DC Cinematic Universe-film, före planerade Flashpoint, Joss Whedons Batgirl och Suicide Squad-uppföljaren. Det finns inget officiellt premiärdatum för filmen i nuläget. Sedan tidigare har vi listat de kommande DC-Filmer  - om du vill veta när de kommer.

Ser du fram emot en film om  The Worlds Mightiest Mortal? Och tror du DC har hittat rätt skådespelare för rollen?