Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Leonardo DiCaprio och Kate Winslet i Titanic. Foto: 20th Century Fox.

David Warner är död – blev 80 år

Kristian Andersson | Nyhet
25 juli 2022
Kristian Andersson | Nyhet
25 juli 2022

Medverkade i Titanic och Omen

David Warner är en skådespelare som sysslat med mycket däribland film och teater.

Det är den 80-åriga skådespelaren David Warner som avlidit den 24 juli i sviterna av den cancer han fick för 18 månader sedan. Detta berättar familjen för BBC News i ett skriftligt meddelande. De skriver följande:

"Han kommer att saknas väldigt av oss, sin familj och vänner, och bli ihågkommen som en godhjärtad, generös och medkännande man, partner och far, vars extraordinära arbete har berört så många genom åren. VI är hjärtekrossade."

Warner har ett gediget CV och bland annat medverkat i titlar som Omen (1976), Tron (1982) och Twin Peaks (1990-1991), men majoriteten känner nog igen honom från James Camerons Titanic, där han spelade Spicer Lovejoy livvakten till Carl Hockney.

Foto:
Foto: 20th Century Fox.

David Warner föddes den 29 juli 1941 och har medverkat i filmer sedan 1960-talet. Genombrottet kom först 1966 när han nominerades till en BAFTA för filmen Morgan: A Suitable Case for Treatment. Men inte nog med att han gjorde film han var också känd i teatervärlden.

Den sista rollen Warner gjorde var 2020 då han medverkade i den tecknade filmen Teen Titans Go!, för vilken han lånade ut sin röst. 

Skådespelaren spenderade sin sista tid i Denville Hall i London, ett vårdhem för kända profiler, tillsammans med sin familj.

NÄSTA ARTIKEL