Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Dave Bautista spelar sadist i Dune

Dave Bautista spelar sadist i Dune

Kristian Andersson | Nyhet
13 januari 2019
Kristian Andersson | Nyhet
13 januari 2019

Nya rymdäventyr för Dave Bautista.

Guardians of the Galaxy-stjärnan Dave Bautista ansluter sig till den nya filmatiseringen av "Dune", som regisseras av Denis Villeneuve.

Deadline rapporterar att det blir nya rymdäventyr för Dave Bautista. Nu är nämligen Guardians of the Galaxy-stjärnan klar för Dune där vi får se skådespelare som Timothee Chalamet och svenska Rebecca Ferguson. Filmen delas upp i två delar och baseras på den sex böcker långa klassiska sci-fi-historien med samma namn. Hela projektet kommer göras av filmbolaget Legendary.

Dune utspelar sig långt fram i tiden där vi får följa Paul Atreides (Chalamet) vars familj tar kontroll över ökenplaneten Arrakis. Det är den enda planeten där man kan framställa den värdefulla drogen spice, som förhöjer ens sinnen och kan användas för att resa i rymden. Många andra förmögna familjer är ute efter att ta över kontrollen över ökenplaneten.

Dave Bautista kommer att ha rollen som Rabban, den sadistiska brorsonen till skurken Baron Vladimir Harkonnen som vill komma åt Arrakis och dess resurser.

Manuset är skrivet av Eric Roth och Jon Spaihts. Denis Villeneuve regisserar filmen och är samproducent med Mary Parent och Cale Boyter.

Kolla in stuntmännen i superhjältevärlden!

Har du läst några av de sex Dune-böckerna?

NÄSTA ARTIKEL