Efter Indiana Jones ville Harrison Ford döda av Han Solo: "Karaktären var tunn"

Därför vägrar Harrison Ford gå i pension efter nya Indiana Jones-filmen

Filmtopp
25 juni 2023 kl. 09:30

Hollywoodstjärnan svarar på den stora frågan

Harrison Ford, 81, är återigen bioaktuell som den ikoniska karaktären Indiana Jones. Nu berättar den Oscarsnominerade stjärnan varför han vägrar att gå i pension.

Medan vissa i Hollywood njuter av en tidig pension, finns det också de som vägrar att sluta jobba. Storfavoriten Harrison Ford tillhör just denna skara, som nästan tycks jobba mer med ålderns gång. Bara i år har vi sett honom i sina två första TV-serier – 1923 och Shrinking – och nästa vecka är det premiär för Indiana Jones and the Dial of Destiny, i vilken vi för femte gången får se Harrison Ford som den äventyrlige arkeologen. Att Harrison Ford är 81 år gammal är inte helt lätt att begripa.

I den nya filmen – den första i ordningen att inte regisseras av Steven Spielberg – får han sällskap av skådespelare som Phoebe Waller-Bridg, Mads Mikkelsen, Karen Allen, Toby Jones och Antonio Banderas

Därför vägrar Harrison Ford gå i pension efter nya Indiana Jones-filmen

Att spela en äventyrare som Indiana Jones är en hård fysisk prövning och Harrison Ford har varit tydlig med att han tänker lägga piskan på hyllan och inte återvända till den ikoniska karaktären på nytt. "Detta är den sista filmen i serien och det är den sista gången jag spelar karaktären", sade han i en intervju med Total Film.

Detta utlåtande har fått många att spekulera i att Ford även kommer att dra sig tillbaka från den filmvärlden i stort, men så är inte fallet. I en intervju med CNN tryggar Harrison alla som oroat sig för stjärnans pensionsplaner:

– Jag fungerar inte bra när jag inte jobbar. Jag älskar att arbeta, jag älskar att känna mig betydelsefull. Det är min Jones, jag vill vara hjälpsam.

Därefter fick han frågan vad han gillar så mycket med att skådespela:

– Det är människorna som du får arbeta med. Intensiteten och intimiteten i samarbetet... det är den gemensamma ambitionen, på något sätt smidd från ord på en sida. Jag planerar inte vad jag vill göra i en scen och jag känner mig inte skyldig att göra något specifikt, men jag påverkas naturligt av de saker jag arbetar med, förklarade Harrison Ford.

Har två nya filmer på gång

Redan nu är det klart att Harrison Ford nästa år kommer att medverka i två stycken Marvelfilmer – Thunderbolts och Captain America: Brave New World – i rollen som Thaddeus "Thunderbolt" Ross. Det blir stjärnans första intåg i Marvelvärlden.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL