Filmen som Quentin Tarantino vill att Christopher Nolan ska göra om

Därför tänker Quentin Tarantino aldrig “ge en krona” till sin mamma

Axel Diedrichs
10 juli 2024 kl. 14:00

Får inte se något av regissörens miljard på banken

Den världsberömde regissören Quentin Tarantino är god för över en miljard svenska kronor, men tänker bestämt aldrig ge något till sin mamma.

Otaliga filmälskare världen över kan enas om att Quentin Tarantino, 61, är en av de mest betydande filmskaparna i modern tid. Med filmer som Inglourious Basterds, Django Unchained och Once Upon a Time in Hollywood har han bevisat att man inte behöver följa industrins utveckling vad gäller miljardproduktioner och satsning på digitala effekter för att tilltala en global och ungdomlig biopublik. Istället främjar han, likt storfilmsregissören Christopher Nolan, ett analogt arbete. 

Allting Tarantino rör vid tycks bli till guld, vilket också syns på hans plånbok. Med alla framgångar i bagaget kan han i dag kalla sig för miljardär. Vanligtvis brukar kändisars familjemedlemmar gynnas av alla stålarna på banken, men i Tarantinos fall är förmögenheten inget som hans mamma Connie Zastoupil, 77, får ta del av. 

Quentin Tarantino avslöjar varför han gav upp sin skådespelardröm
Quentin Tarantino i sin största klassiker "Pulp Fiction". Foto: Miramax Films.

Tarantino tänker aldrig “ge ett öre” till sin mamma

Så hur kommer det sig att Quentin Tarantino vägrar att öppna plånboken för Connie Zastoupil? I ett avsnitt ur Billions-skaparen Brian Koppelmans podcast The Moment från 2021, som börjat cirkulerar på nätet igen, förklarar Tarantino varför. Anledningen är att hans mamma inte trodde på honom som ung. Enligt honom var hon en direkt motståndare till att han skrev manus.

– Hon sade "åh, förresten, den här lilla skrivkarriären som du håller på med? Den skiten kan du lägga ned!"

– När hon sa det till mig på det där sarkastiska sättet, tänkte jag för mig själv: "okej, damen. När jag blir en framgångsrik författare kommer du aldrig att få en enda krona av min framgång".

Men trots att Tarantino varit stenhård mot sin mamma genom åren, så berättar han att han faktiskt hjälpt henne ekonomiskt vid ett tillfälle. Däremot menar han att det inte kommer hända igen. 

– Tänk på när du använder en sarkastisk ton med sådant som är viktigt för dina barn.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL