Kate Winslet ville aldrig mer jobba med Cameron – innan Avatar: The Way of Water

Därför kan Kate Winslet inte se Titanic: ”Det är fruktansvärt”

Axel Diedrichs
Uppdaterad 14 december 2023 kl. 21:19 | Publicerad 23 juni 2023 kl. 11:37

Oscarsvinnaren klarar inte av den ikoniska filmen

"Titanic" av James Cameron är en av historiens mest prisade och sedda filmer. Detta hindrar inte Kate Winslet från att ha mycket svårt att se filmen och i en intervju berättar hon varför.

Oscarsvinnaren Kate Winslet har briljerat framför kameran gång på gång, och under åren har vi sett henne skina i titlar som Svarta änglar (1994), Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2007), Finding Neverland (2004), Revolutionary Road (2008), Carnage (2011), Mare of Easttown (2022) och givetvis Titanic (1997).

Märkligt nog klarar hon inte av att se James Camerons episka kärleksdrama, som är en av tre filmer att belönas med hela elva Oscars. Trots att filmen gav henne en nominering i kategorin Bästa kvinnliga huvudroll, avslöjar Winslet i en intervju med CNN varför hon inte kan se mastodontverket.

Därför kan Kate Winslet inte se James Camerons Titanic: "Det är fruktansvärt"
Leonardo DiCaprio och Kate Winslet i James Camerons "Titanic". Foto: Paramount Pictures.

Kate Winslet avslöjar – därför kan hon inte kan se Titanic av James Cameron: "Det är fruktansvärt"

När den ikoniska filmen spelades in var Kate Winslet blott 21 år gammal och hade redan Oscarsnominerats för sin insats i Förnuft och känsla (1995). Men trots sin otroliga raketstart på karriären var hon mycket missnöjd med sitt arbete på Titanic. Hon säger följande om att se sina scener i filmen:

– På riktigt? Gjorde jag det så där? Åh, herregud. Det är fruktansvärt. Förhoppningsvis är det [mitt skådespel] så mycket bättre nu. Det låter fruktansvärt självupptaget men skådespelare tenderar att vara väldigt självkritiska. Jag har tyckt att det har varit jobbigt att se alla mina insatser, men att se Titanic var bara "Åh herregud, jag vill göra om allt".

Förhoppningsvis kommer Kate Winslet att omvärdera sin tolkning av Rose längre fram. För ärligt talat låter det inte lite självupptaget att vara missnöjd med den insatsen.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL