Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Därför är Twister-regisssören skeptisk till uppföljaren: Kan aldrig göras igen

Därför är Twister-regisssören skeptisk till uppföljaren: "Kan aldrig göras igen"

Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
18 augusti 2023
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
18 augusti 2023

En uppföljare på ingång

I en ny intervju berättar Jan de Bont att han inte har blivit rådfrågad angående den nya "Twister"-filmen. Skeptiskt förklarar han varför en film som 90-talsklassikern "aldrig" kan göras igen.

Efter framgångarna med Speed (1994) släppte Jan de Bont sin nästa, hyllade actionfilm Twister (1996) med Helen Hunt och Bill Paxton i huvudrollerna.

Filmen fick ett gott kritikermottagande samt två Oscarsnomineringar för Bästa ljud och Bästa specialeffekter. Nu ska en ny film göras, Twisters, men de Bont menar att han inte har blivit rådfrågad. Detta säger den nederländske regissören till Inverse.

I den djupgående intervjun berättar han varför han är skeptisk till den nya filmen och säger att Twister är en typ av filmupplevelse som aldrig skulle kunna göras igen.

Twister
Helen Hunt och Bill Paxton i "Twister". Foto: Universal Pictures

Därför är Twister-regisssören skeptisk till uppföljaren: "Kan aldrig göras igen"

I Twister följer vi ett amerikanskt par, Bill och Jo Harding, som strax före sin skilsmässa måste arbeta tillsammans en sista gång som tornadojägare för att skapa ett avancerat varningssystem. Nu ska en "uppdaterad version" göras med Anthony Ramos och Daisy Edgar-Jones på skådespelarlistan.

Nu berättar originalfilmens regissör Jan de Bont varför Twister aldrig kan återskapas och framförallt rör det sig om dagens avancerade datorgenererade effektteknik:

– När saker föll från himlen, så var det verkliga saker som föll från en helikopter. Om du filmar en bil som flyr från en tornade i hagelstorm, så var det riktig is som flög mot oss. Det är en film som inte kan göras om. Det skulle aldrig någonsin hända igen.

Jan de Bont osäker på om han ska se Twisters

Regissören säger också att ingen frågade honom om råd när det kommer till den nya filmen och att han inte är säker på om han kommer att se Twisters när den släpps nästa år:

– Jag vill att någon annan ser den först, säger han till Inverse, samtidigt som han säger att han gillade filmens regissör, Lee Isaac Chungs, förra film Minari.

Något premiärdatum för Twisters finns inte i dagsläget.

NÄSTA ARTIKEL