Därför är Rian Johnson tacksam för Star Wars-hatet

Därför är Rian Johnson tacksam för Star Wars-hatet

Uppdaterad 08 juli 2021 kl. 13:35 | Publicerad 29 november 2019 kl. 10:00

"The Last Jedi" mottog hård kritik från fansen.

När Rian Johnson regisserade The Last Jedi fick han för första gången på allvar uppleva hur fans vrede känns. Nu talar han ut om varför han är tacksam för kritiken han fick.

Foto: Disney

Bioaktuella Rian Johnson intervjuades av CinemaBlend Podcast om hans nya film Knives Out. Frågor ställdes också om hans tid som Star Wars-regissör och kritiken som hans film The Last Jedi mottogs.

Det är nu två år sedan The Last Jedi släpptes men vreden från många fans lever kvar än. Trots bra kritik från kritiker som berömde Rian Johnsons annorlunda regi och oväntade svängar i manuset, var det många på internet som var missnöjda.

– När det gäller dåliga saker och missnöje är det väldigt intressant och för mig har det faktiskt varit en av de riktigt hälsosamma sakerna som hänt mig de senaste åren. Att bli exponerad för det. Innan jag gjorde The Last Jedi hade jag aldrig haft någon som hatade mig på internet, säger Rian Johnson.

Många fans av Star Wars tog framför allt illa upp över hur Luke Skywalker behandlades och skyllde på Rian Johnsons manus.

– Nu är jag faktiskt tacksam för hatet jag fick. Innan kunde jag bli helt panikslagen om jag hade någon på internet som hatade mig. Men vad det betydde egentligen var att mitt självförtroende var otroligt fastbundet vid tron att alla älskade mig på internet. Denna processen har gjort att jag kunnat koppla bort mig från de där, säger Rian Johnson.

I december har nästa Star Wars-film premiär och det återstår att se vilken riktning som J.J. Abrams väljer. Rian Johnsons film Knives Out går just nu på bio.

Ogillade du "The Last Jedi" lika mycket som fansen?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL